Invitatie pentru cabinetele si firmele de avocatura interesate sa ofere stagii de practica

Cabinetele si firmele de avocatura interesate sa asigure stagii de practica pentru studenti ai Facultatii de Drept, Universitatea “Nicolae Titulescu” din Bucuresti, precum si pentru auditori de justitie, cursanti ai Institutului National al Magistraturii, o pot face in perioada urmatoare, arata un anunt postat recent pe site-ul Baroului Bucuresti.

Baroul Bucuresti a publicat, luni, 15 iunie 2015, un anunt prin care invita formele de exercitare a profesiei sa-si exprime disponibilitatea cu privire la asigurarea unor stagii de practica pentru studenti ai Facultatii de Drept, Universitatea “Nicolae Titulescu” din Bucuresti, precum si pentru auditori de justitie, cursanti ai INM.

Anuntul Baroului vine in contextul in care 93 de studenti in anii III de studiu din cadrul Facultatii de Drept, Universitatea “Nicolae Titulescu”, invatamant cu frecventa, anul universitar 2014-2015, si–au manifestat dorinta de a efectua stagiul de practica in cadrul formelor de exercitare a profesiei de avocat din Baroul Bucuresti. Astfel, cabinetele si firmele de avocatura sunt invitate sa-si exprime disponibilitatea de a primi studentii respectivi, in perioada 29.06.2015-10.07.2015, respectiv 02.07.2015-03.07.2015, la adresa de e-mail elena.hirdau@baroul-bucuresti.ro.

Anuntul Baroului vizeaza, de asemenea, si stagii de practica oferite auditorilor de justitie, cursanti ai Institutului National al Magistraturii, prin Protocolul incheiat intre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania si INM, ce are ca obiect cooperarea intre cele doua institutii, in vederea desfasurarii practicii avocatiale a auditorilor respectivi. Concret, cabinetele si firmele de avocatura sunt invitate sa-si exprime, pana la data de 22 iunie 2015, disponibilitatea de a asigura auditorilor desfasurarea stagiului de practica in cadrul formei de exercitare a profesiei, la adresa de e-mail elena.hirdau@baroul-bucuresti.ro.

In acest caz, formele de exercitare a profesiei trebuie sa precizeze:

– numele si prenumele indrumatorilor si numarul de auditori care poate fi primit in practica si indrumat efectiv (conform regulamentului, maximum doi auditori de justitie la un indrumator), avand in vedere ca indrumator poate fi numai un avocat definitiv cu vechime in profesie de cel putin 8 ani;

– domeniul preponderent de activitate/specializare al formei de organizare a profesiei;

– adresa completa, telefon, fax, e-mail la care forma de exercitare a profesiei isi desfasoara in mod real si efectiv activitatea;

– acceptul formelor de exercitare  a profesiei privind colaborarea si in anul 2015 (numai in cazul celor care au participat la aceasta actiune in anul 2014).

Potrivit Baroului, stagiul din acest an va fi adresat unui numar de 160 auditori de justitie aflati in cel de-al doilea an de formare, urmand ca practica sa se desfasoare in perioada 01-27 septembrie 2015.