Invitație la a 7-a ediție a conferinței și concursului în domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale (7-8 martie 2020, București)

Universitatea din București și Asociația Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România au plăcerea de a vă invita la București, în perioada 7-8 martie 2020, la a 7-a ediție a conferinței internaționale în domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale și a concursului de pledoarii Bucharest Pre-Moot. Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Drept a Universității din București, Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București 050107, România.

Conferința internațională va avea loc sâmbătă, 7 martie 2020, începând cu ora 16:30, în Aula Magna, Facultatea de Drept, Universitatea București. Lucrările conferinței se vor desfășura în limba engleză. Temele abordate în cadrul conferinței vor fi:

 • Unilateral Arbitration Agreements
  • Cristina Florescu, Conf. univ. , Universitatea Spiru Haret
  • Raluca Papadima, univ. dr., Universitatea București
  • Lucian Ilie, Asociat Senior, Reed Smith LLP
  • Pratyush Panjwani, Asociat, Hanotiau & van den Berg
 • Use of Experts in Commercial Arbitration and Potential Conflicts of Interest
  • Cătălin Alexandru, Partener, Filip and Company
  • Michael Lee, Asociat, Womble Bond Dickinson London
  • Sorina Olaru, Partener, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
  • Ileana Smeureanu, Asociat Senior, Jones Day Paris
 • Suspected Non-Conformity
  • Cristian Paziuc, Partener, Paziuc&Jida Law Office, univ. dr., Universitatea București
  • Djakhongir Saidov, Profesor, King’s College London
 • Remedies for Breach of Contract: Damages, Replace, Repair
  • Larry Di Matteo, Profesor, University of Florida
  • Vladimir Diaconiță, Managing Associate, Răzvan Dincă și Asociații, univ. dr., Universitatea București
  • Octavian Cazac, Partener, Turcan Cazac Law Firm, univ. dr., Universitatea de Stat din Moldova

Participarea la conferința este liberă (fiind deschisă oricăror studenți sau practicieni) și gratuită. Nu este nevoie de înscriere prealabilă pentru participarea la conferință dar organizatorii sugereaza să fie informați  despre intenția de participare prin e-mail: bucharestpremoot@gmail.com.

Concursul de pledoarii din zilele de sâmbătă-duminică, 7-8 martie 2020, se va desfășura pe baza speței de la ediția 2020 a concursului Willem C. Vis (disponibilă la adresa: https://vismoot.pace.edu/media/site/27th-vis-moot/the-problem/po2.pdf), fiind destinat unei bune pregătiri a studenților pentru participarea la concursul Willem C. Vis, cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul are loc anual la Hong Kong și la Viena. Peste 400 de universități din întreaga lume participă anual la concursul Willem C. Vis, inclusiv cele mai prestigioase universități la nivel internațional.

Concursul de pledoarii de la București va consta în runde de pledoarii între studenții următoarelor 15 universități participante din 11 țări: Universitatea de Stat din Moldova (Moldova), Universitatea din București (România), Universitatea Trieste (Italia), Universitatea Heinrich Heine Düsseldorf (Germania), Universitatea Bilkent (Turcia), University College din Londra (Marea Britanie), Bucerius Law School (Germania), Universitatea Bremen (Germania), Universitatea de Drept Kutafin din Moscova (Rusia), Universitatea Jagiellonian (Polonia), Școala Rusă de Drept Privat (Rusia), Universitatea Catolică Louvain (Belgia), Universitatea Comenius (Slovacia), Universitatea Heidelberg (Germania), Universitatea Central Europeană (Ungaria). Festivitatea de premiere și de închidere va avea loc duminică, 8 martie, ora 13:30.

Organizatorii invita specialiști din domeniul arbitrajului și contractelor comerciale internaționale să participe la concurs ca membri ai juriului în datele de 7 și/sau 8 martie. Pentru înregistrarea ca membri ai juriului, completați acest scurt formular de înscriere: https://forms.gle/hckiPBXHstxQhKae8.

Organizarea Bucharest Pre-Moot and Conference este sponsorizată de Universitatea din București și Asociația Vindobona pentru Promovarea Arbitrajului în România, cu sprijin din partea următorilor sponsori principali: Filip and Company, Fundația Telekom România, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Suciu, Popa și Asociații și Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Evenimentul beneficiază de sprijin financiar și din partea societăților de avocatură Guia Naghi și Asociații, Leroy și Asociații, Markó & Udrea, MRP Partners, Paziuc & Jida Law Office, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu & Poenaru, Stoica & Asociații, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tudor Andrei & Associates – law firm associated with BDO, precum și din partea Ralucăi Papadima și a Sorinei Olaru.

Comitetul de organizare este compus din: Lect. univ. dr. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Études Européennes, Av. drd. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul societății de avocatură Rizoiu & Poenaru, Cristina Badea, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen și Horia Rădulescu, avocat în cadrul societății de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen. Evenimentul este organizat cu sprijin din partea Asociației Studenților în Drept.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here