Investigații ample în cadrul unui birou al celei mai mari firme de avocatură din lume: acuzații de discriminare sexuală și presupuse legături ale unui Partner cu extremismul islamic

Dentons desfășoară o investigație amplă la biroul său din Riyadh, Arabia Saudită, din cauza unor acuzații de discriminare sexuală și, cel mai grav, a unor presupuse legături ale unui Partener cu extremismul islamic.

Vivia Chen de la publicația American Lawyer a primit la începutul lunii ianuarie un e-mail de la o sursă anonimă care a susținut că face parte din Dentons Orientul Mijlociu.

Sursa a avansat două reclamații majore. Prima a fost că biroul din Riyadh este condus de bărbați care sunt poligami și că, mai tulburător, se căsătoresc și divorțează dupa scurt timp de femei tinere, folosindu-le, in special, pentru relații sexuale de scurtă durată. Drept urmare, sursa a susținut că specificul culturii organizationale a biroului din Riyadh este anti-femei.

Cealaltă afirmație pe care o face aceasta sursa este, probabil și mai alarmanta: unul dintre partenerii Dentons din Arabia Saudită are legături cu extremismul islamic. În e-mail au fost incluse exponate ale unui articol pentru Cage, o organizație islamică controversată, care s-ar presupune ca ar fi fost redactat de acel Partener. În articol, autorul i-a numit pe americani ca fiind „însetați de sânge” și a prezis că uciderea lui Osama Bin Laden va duce la distrugerea Americii. Deși autorul articolului și partenerul Dentons acuzat au nume identice și ambii sunt avocați britanici, Dentons spune că partenerul neagă faptul că a scris acel articol.

Vivia Chen spune ca Dentons a angajat o firmă globală pentru a investiga biroul din Riyadh. De fapt, Elliott Portnoy, directorul executiv global al Dentons, este implicat personal și direct în anchetă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here