"Innovate Now" 2014: Inovatia, o prioritate a mediului de business romanesc

Lideri importanti din industrii puternice s-au reunit, astazi, la Bucuresti, in cadrul conferintei „Innovate Now”, pentru a discuta despre inovatii ca prioritate in mediul de business romanesc. Printre partenerii media ai evenimentului se numara revista de business si lifestyle Intelligent Life Romania si portalul juridic Legal Marketing.

Romania se numara printre tarile din Uniunea Europeana cu cele mai slabe performante in materie de inovare, conform datelor inaintate de Comisia Europeana si publicate in Tabloul de bord al Uniunii inovarii 2014 si in Tabloul de bord privind inovarea regionala 2014. Romania, alaturi de Bulgaria si Letonia sunt considerate „inovatori modesti” avand o performanta in materie de inovare semnificativ mai scazuta decat media UE. In acest context, inovatia ramane prioritate nationala, resimtindu-se nevoia cresterii sustinute a numarului companiilor si intreprinderilor inovatoare care sa activeze pe piata romaneasca. Asadar, pentru a-si imbunatati competitivitatea pe termen lung, companiile din Romania trebuie sa creeze si sa implementeze o strategie de inovare cu prioritati clare, coerente si coordonate, reorientandu-si resursele in acest sens.

Pentru a sublinia nevoia unor eforturi suplimentare orientate spre inovare venite din partea companiilor din Romania, a unui cadru favorabil cresterii inovatiei, dar si pentru a oferi sectorului de business romanesc o experienta relevanta in ceea ce priveste inovatia din domeniul afacerilor, companiile Linkage Romania, Quest Advisors si Institutul Aspen Romania au reunit la Bucuresti unele dintre cele mai reprezentative nume din domeniul inovatiei, o premiera pentru mediul de business romanesc. 

Experti internationali si lideri importanti din companii de renume si industrii puternice din Romania, precum finante, banci, energie, tehnologie, transporturi si infrastructura, cercetare, fizica si inginerie nucleara, consultanta, comunicare sau servicii de sanatate au tratat problematica inovatiei intr-un eveniment inedit care se desfasoara astazi, la hotelul Crowne Plaza din Capitala.

Sub forma unei conferinte de o zi, „Innovate now!‘  este structurata in 3 sesiuni de discutii interactive si dezbateri cu accent pe inovatie din domeniul afacerilor in contextul trendurilor globale. Printre speakerii din sesiunea de deschidere a evenimentului sunt Daniela Lulache — CEO Nuclearelectrica, Nicolae Danila — Board Member BNR, Andrew Auerbach — CEO Auerbach Group, Dr. Joerg Fabri — CEO allocate International si Nils Berger — CEO EK Automation. Acestia au impartasit participantilor experiente importante despre impactul si beneficiile procesului de inovare la nivelul organizatiilor pe care le conduc.

In a doua sesiune a evenimentului, Institutul Aspen Romania a organizat un panel de discutii despre optiuni de politici publice menite sa creeze conditii pentru stimularea cercetarii si inovarii in Romania. Acesta face parte din seria de evenimente din cadrul programului de politici publice al Institutului Aspen Romania — „Technology, Information & Society” si abordeaza inovarea din perspectiva impactului asupra cresterii economice si a beneficiilor cross sectoriale. Printre invitatii care au luat cuvantul la acest panel se numara Nicolae Zamfir — General Manager Institutul National pentru Fizica si Inginerie Nucleara, Adrian Curaj — Director al Agentiei Executive pentru Educatie Superioara si Cercetare, Teddy Dumitrescu — CEO & Chairman Publicis Groupe in Romania, Vasile Iuga — Country Manager Partner, PwC si Jihad Haidar — Managing Director, Infineon Technologies. Discutia este moderata de Irina Anghel-Enescu, Managing Director, South Eastern European Private Equity and VC Association (SEEPEA).

Sesiunea principala a conferintei i-a fost rezervata invitatului special, Steve Shapiro (foto), expert international in inovatia pentru afaceri, autor, speaker si consultant de business; este cel mai bine cunoscut datorita abordarii sale nonconformiste pe care o imprima procesului de inovare. Autor al mai multor bestseller-uri vandute in intreaga lume, invitat ca speaker la TEDx NASA, Steve a sustinut prezentari de mai bine de 20 de ani in 44 de tari despre cultura, procesul si felul in care bunele practici ne opresc in a duce inovarea cu un pas mai departe.

La eveniment sunt prezenti reprezentanti ai mediului de afaceri, antreprenori, manageri si specialisti din domeniul inovatiei care provin din industrii si sectoare diverse din Romania.