Informare cu privire la demersurile pentru convocarea Adunării Generale a Avocaților din Baroul București

Decanul și Consiliul Baroului București informează avocații că, în scopul asigurării unor condiții specifice pentru realizarea cvorumului la Baroul București, care în prezent are în evidență un număr de 9700 de avocați cu drept de exercitare a profesiei, a fost depusa o solicitare de sprijin la Parlamentul României, privind modificarea legii profesiei, în sensul de a se permite votul in alegeri deschise, cu condiţia unui cvorum de 30% din avocaţii cu drept de exercitare, precum şi a votului electronic, exercitat împreună cu votul classic.

S-a cerut astfel, adoptarea, în condiții de urgență, a unui proiect de lege care să permită posibilitatea convocării unei adunări generale deschise, care să se desfășoare pe parcursul mai multor zile și care urmează să fie declarată validă dacă, la finalul intervalului, se înregistrează un număr de 30% din numărul total al avocaților cu drept de participare.

De asemenea, s-a solicitat Parlamentului mărirea numărului de membri ai Consiliului Baroului București, de la 15 la 21.

Ca urmare, a fost formulată o inițiativă legislativă, trecuta deja pe agenda Senatului, obținându-se și avizul Consiliului Legislativ.

În ședința Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului din 12.06.2019 urmează să se dezbată proiectul de lege, existând posibilitatea ca până la finalul sesiunii parlamentare, acest proiect să treacă în dezbaterea celor două camere.

Decanul Baroului București mulțumește pentru sprijinirea profesiei de avocat, domnilor senatori: Cătălin-Daniel FENECHIU, Șerban NICOLAE, Robert CAZANCIUC, Tit-Liviu BRĂILOIU, George Edward DIRCĂ, Dorin BĂDULESCU, Nicoleta PAULIUC.

Baroul va informa avocații cu privire la evoluţia procesului legislativ şi la rezultatul demersurilor sale și va proceda la convocarea adunărilor generale ale avocaților din Baroul București în raport de aceste evoluţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here