Inca o „lovitura” marca PeliFilip

Grupul Anchor, „responsabil” pentru aparitia in Capitala a primelor doua Mall-uri – Bucuresti Mall si Plaza Romania – a ales Casa de Avocatura PeliFilip pentru proiectul de fuziune al firmelor care detin cele doua centre comerciale. „Suntem foarte incantati ca am avut oportunitatea de a asista clientul nostru in acest proiect important pentru grupul Anchor in Romania. Dorim sa multumim atat clientului nostru, cat si echipelor financiare si juridice pentru increderea acordata si pentru colaborarea excelenta, care a insotit intreaga munca si pregatire investite in finalizarea cu succes si la timp a fuziunii”, a declarat Cristina Filip, Managing Partner PeliFilip si coordonatorul acestui proiect, alaturi de o echipa care a mai inclus pe Eliza Baias, project manager, si Sofia Lovin, Dragos Ungureanu, Ruxandra Listea, specializati in drept corporatist la PeliFilip in cadrul departamentului Drept Corporatist, Fuziuni si Achizitii. Casa de Avocatura PeliFelip este cunoscuta si cautata pe piata de profil din Romania in majoritatea tranzactiilor majore de acest gen, oferind consultanta si asistenta atat grupului britanic Kingfisher la preluarea retelei de bricolaj Bricostore Romania, cat si bancii Transilvania in tranzactia prin care banca de la Cluj a preluat Volksbank (achizitie estimata la 700 mil. euro), sau companiei Tiriac Holdings in procesul de vanzare a participatiei de 45% din actiunile Unicredit Tiriac Bank catre actionarul majoritar al bancii, grupul italian Unicredit.

Anchor a urmarit prin fuziune eficientizarea timpului la incheierea de contracte

Cele două centre comerciale, Bucuresti Mall din Vitan, cu active evaluate la peste 290 milioane de lei si Plaza Romania, cu active evaluate la 603,9 milioane de lei, au fuzionat prin absorbtia Mall-ului din Drumul Taberei. „Ca urmare a aprobarii/inregistrarii fuziunii, Plaza Mall Development and Management, in calitate de societate absorbita, este dizolvata fara lichidare si incetează a mai exista, iar Bucuresti Mall Development and Management va prelua intregul activ si pasiv al Plaza Mall. Din punct de vedere economic, prin implementarea fuziunii celor doua societati, se intentioneaza cresterea eficientei activitatilor comerciale a celor două centre comerciale detinute de societatile participante la fuziune, eficientizarea factorului timp in negocierea si incheierea de contracte comerciale vizand serviciile conexe necesare functionarii adecvate a celor două centre comerciale, astfel încat sa fie posibila o mai buna coordonare, monitorizare si adaptare la cerintele specifice fiecarui complex comercial in parte ca si linie de activitate principala”, se specifica in proiectul de fuziune.

Grupul Anchor, condus de omul de afaceri turc Husnu Ozyegin, a intrat pe piata din Romania in urma cu aproape 20 de ani, timp in care a investit peste 350 de milioane de euro.