Inalta Curte de Casatie si Justitie suspenda decizia Consiliului Concurentei de amendare a Electrolux

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a admis recursul prin care Electrolux Romania S.A. a solicitat suspendarea executarii Deciziei Consiliului Concurentei nr. 10/2014‎, prin care Electrolux Romania a fost sanctionata cu o amenda contraventionala in cuantum de peste 9,8 milioane lei.

Solutia din recurs sustine si ‎decizia pronuntata, in prima instanta, in dosarul de fond. Astfel, in data de 13.11.2015, Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal, a decis anularea Deciziei nr. 10/2014 si exonerarea Electrolux Romania de la plata amenzii astfel aplicate, singura solutie de anulare totala din ansamblul celor 8 actiuni promovate de producatorii sanctionati.

Cu toate ca respectiva decizie nu este definitiva, fiind supusa controlului ICCJ, solutia obtinuta de Electrolux Romania in prima instanta a contribuit la consolidarea argumentelor de nelegalitate care au fost examinate si luate in considerare de catre ICCJ in vederea pronuntarii suspendarii executarii Deciziei nr. 10/2014.

„Solutia din recurs este importanta intrucat, in ciuda unui trend defavorabil al practicii judiciare, valideaza argumentele Electrolux Romania cu privire la aparenta de nelegalitate a actului administrativ contestat”, a declarat  coordonatoarea echipei care a instrumentat cazul, Anca Buta Musat (foto) – Partener Musat & Asociatii.

Electrolux Romania a fost asistata inca din fazele incipiente ale investigatiei de Musat & Asociatii, echipa de avocati implicati in proiect fiind coordonata de catre Anca Buta Musat – Partener si Coordonator al Practicii de Concurenta din cadrul Musat & Asociatii, alaturi de Paul Buta – Partener, Angela Mare – Partener si Razvan Pele – Managing Associate.

Grupul Electrolux este, prin intermediul Electrolux Romania, unul dintre cei mai importanti investitori straini in Romania, acesta operand de mai bine de 20 de ani o fabrica de electrocasnice la Satu Mare.