IMPACT Developer & Contractor: Investiții sigure în vremuri nesigure

În condițiile în care rata anuală a inflației a urcat la 15,32% la nivelul lunii august a acestui an, iar previziunile economice nu sunt deloc optimiste, având în vedere războiul aflat în desfășurare la granița României ce atrage o serie întreagă de reacții în lanț asupra economiei, mulți dintre români se întreabă care ar fi cea mai sigură opțiune de a nu își pierde economiile acumulate cu efort.

Specialiștii recomandă păstrarea unei părți din economii sub formă de lichidități, iar cealaltă parte se recomandă a fi investită pentru a se proteja cât mai bine de devalorizare.

Imobiliarele oferă, în continuare, cele mai bune randamente, deoarece valoarea imobilelor continuă să se aprecieze în timp, oferind o acoperire foarte bună împotriva inflației și generând totodată venituri lunare din chirii, în timp ce valoarea proprietății crește.

Pentru a-și maximiza profitul, cei care doresc să investească în imobiliare trebuie să fie atenți la câteva aspecte care pot face diferența: locația în care se află imobilul, certificările care atestă calitatea și siguranța construcției, facilitățile de care dispune (acces securizat, spații verzi și recreative, acces facil la servicii comerciale și unități medicale și de învățământ) și, nu în ultimul rând, renumele dezvoltatorului.

Spre exemplu, ansamblurile rezidențiale dezvoltate de IMPACT Developer & Contractor, dezvoltatorul cu cea mai vastă experiență în domeniu, prezent pe piață încă din 1991, bifează cu succes toate aceste criterii importante.

Ansamblul GREENFIELD Băneasa, situat în nordul Capitalei, este proiectul cel mai amplu dezvoltat de IMPACT, aflat în plină expansiune în acest moment. Aici prețul mediu pe metru pătrat a crescut cu până la 84%, în intervalul 2014 – 2022, iar în prezent continuă să crească. Mai exact, prețul mediu al unui apartament cu 2 camere a crescut în perioada amintită cu 73%, prețul unui apartament cu 3 camere a crescut cu 84 de procente, iar al unui apartament cu 4 camere cu 60 de procente.

Acest lucru se datorează locației unice în care se află ansamblul, fiind înconjurat de cele 900 de hectare ale pădurilor Băneasa și Tunari, dar și investițiilor masive care au fost făcute aici în ultimii ani și care au dus la o creștere permanentă a calității vieții locuitorilor. Aici, dezvoltatorul urmează să inaugureze până la finalul anului un centru comunitar ce include strip mall, centru de wellness cu sala de fitness, spa, piscină semiolimpică, piscină acoperită, piscină pentru copii, saună și sala de squash. De asemenea, IMPACT a donat autorităților locale terenul și proiectul tehnic pentru a fi construite în GREENFIELD Băneasa o școală și o grădiniță de stat.

O altă opțiune excelentă pentru cei care vor să investească în imobiliare este și ansamblul LUXURIA Residence. Acesta este primul ansamblu complet finalizat din București cu certificare BREEAM Excellent. BREEAM Excellent este cel mai complex proces de certificare la nivel internațional, ce recunoaște valoarea proiectului pe toată durata ciclului de viață construit, analizând sustenabilitatea soluțiilor din proiecte. Clădirile proiectate conform standardelor BREEAM Excellent au un impact redus asupra mediului, prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de energie, și un impact major în îmbunătățirea calității locuirii.

De asemenea, LUXURIA Residence are o conectivitate foarte bună cu numeroase puncte de interes ale orașului precum business hub-uri, parcuri, spitale și numeroase unități de învățământ bine cotate, de la creșe, grădinițe și școli până la universități.  În plus, LUXURIA Residence este un ansamblu rezidențial cu acces securizat, cu locuri de parcare exclusiv subterane și care beneficiază de lounge, parc privat și spații verzi ce însumează 9.650 de metri pătrați și locuri de joacă pentru copii.

Astfel, nu este de mirare că din 2017 până în 2022 prețul mediu al apartamentelor din acest ansamblu a crescut cu 40%.

Mai mult, dezvoltatorul ansamblului LUXURIA, compania IMPACT Developer & Contractor, pune la dispoziția celor interesați pachete investiționale care pornesc de la prețul de  465.000 euro + TVA pentru 3 apartamente și locurile de parcare aferente și garantează închirierea în maximum 3 săptămâni de la amenajare, cu generarea de venituri de până la 2.000 euro/lună. Dezvoltatorul oferă și facilități precum mobilarea și amenajarea apartamentelor contractate, gestionarea procesului de închiriere sau revânzare și servicii de administrare și mentenanță a proprietății.

IMPACT Developer & Contractor este primul dezvoltator imobiliar înființat pe piața din România și, totodată, prima companie imobiliară listată la Bursa de valori București (simbol bursier IMP). Compania a dezvoltat de-a lungul timpului 17 ansambluri, în care locuiesc astăzi peste 12.000 de rezidenți fericiți.