i8 Spyder, un nou concept hibrid de la BMW

Pasionatii de automobile avangardiste au la ce sa viseze! Constructorul german BMW a dezvaluit detalii despre i8 Spyder, al treilea concept din gama “i”.

Modelul hibrid i8 Spyder este succesorul conceptelor i3 si i8 care fac parte din categoria vehiculelor care utilizeaza combustibil alternativ, conform Forbes. Spyder este un roadster cu doua locuri, “cu un consum de combustibil nu mai mare decat v-ati astepta de la o masina mica”, asa cum declara reprezentantii BMW.

BMW i8 Spyder are acelasi sistem de propulsie hibrida reincarcabila ca si predecesorul sau coupe. Motorul electric este alimentat de o baterie Li-Ion si are o capacitate de 131 CP care acompaniaza unitatea cu trei cilindri pe benzina, ce produce 223 CP. Motorul electric pune in miscare rotile din fata, iar motorul pe benzina pe cele din spate, vehiculul avand astfel si tractiune integrala cu o putere combinata de 354 CP. Acest model accelereaza de la 0-100 km/h in 5 secunde si atinge o viteza maxima limitata la 250 km/h.

Cu toate ca masina nu are cum sa fie testata de public deoarece se afla in stadiul de concept, BMW declara ca modelul obtine un consum mediu de 3 litri/100 km cu ajutorul sistemului hibrid de propulsie care permite autovehiculului sa mearga pana la 30 km folosind numai modul electric.

Masina incorporeaza cele mai noi tehnologii BMW, printre care un panou digital de instrumente si un display 3D iDrive. De asemenea, masina poseda faruri laser, o capota semi-transparenta si un parbriz mai scurt, cu spoiler integrat. Modurile Sport si Eco sunt alte 2 optiuni pe care modelul le ofera.

Cabina este eleganta, cu tapiterie din piele, decoratiuni din fibra de carbon si accente negre.