Huawei a dat în judecată Verizon. Avocat Huawei: “Huawei cere pur și simplu ca Verizon să respecte investițiile făcute de Huawei în cercetare și dezvoltare”

Huawei Technologies a lansat două acțiuni în justiție împotriva Verizon Communications prin care a pretins că operatorul american a folosit 12 dintre brevetele sale fără autorizație. Procesul de încălcare a brevetelor are loc pe fondul disputei între Huawei şi guvernului Statelor Unite, care susține că este o amenințare la adresa securității naționale, o acuzație pe care Huawei o negă.

Huawei spune că presupusele încălcări se referă la 12 brevete din domenii, de la rețelele de calculatoare la comunicațiile video, susținând că Verizon a „profitat foarte mult” de utilizarea acestora.

În proces, Huawei a subliniat faptul că Verizon a realizat venituri de 29,8 miliarde de dolari în 2018 la divizia sa de cablu, care include rețeaua de comunicații cu fibră optică.

Desi Huawei are o prezență redusă în SUA, companii americane precum Verizon vor folosi în continuare tehnologia patentată de la Huawei. Acest lucru se datorează faptului că firma chineză deține peste 87.000 de brevete la nivel mondial, cu 11.000  în S.U.A, conform CNBC.

Mii de elemente ale proprietății intelectuale (IP) vor fi „brevete esențiale standard”, care sunt tehnologii esențiale pentru rețelele mobile, inclusiv 3G, 4G și acum 5G.

CNBC a scris anul trecut că Huawei a fost în negocieri cu Verizon cu privire la plățile de redevență.

„De ani de zile am negociat cu succes acorduri de licență cu multe companii. Din păcate, atunci când nu se poate ajunge la niciun acord, nu avem de ales decât să ne adresăm instanței ”, a declarat pentru CNBC Song Liuping, directorul juridic al Huawei: „Aceasta este practica obișnuită în industrie. Huawei cere pur și simplu ca Verizon să respecte investițiile făcute de Huawei în cercetare și dezvoltare, fie plătind pentru utilizarea brevetelor noastre, fie să se abțină de la a folosi produsele și serviciile sale. ”

„Acest proces este un atac puternic asupra companiei noastre și asupra întregului ecosistem tehnologic. Obiectivul real al Huawei nu este Verizon; este orice țară sau companie care o sfidează. Acțiunea nu are temei și așteptăm cu nerăbdare să ne apărăm cu multa energie ”, a adăugat Verizon într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here