HR LAW (ep 1) | Dinamica de HR a societăților de avocatură în primele luni ale anului 2022: TZA, Popescu & Asociații, Simion & Baciu, Pop Briciu Crai, CMS, Mareș & Mareș, Mușat & Asociații

Începutul de an a fost unul prielnic pentru promovări și recrutări în cadrul societăților de avocatură din România. Numeroși jucători importanți din piața avocaturii de business au anunțat consolidarea departamentelor prin noi recrutări și au recompensat avocații cu performanțe deosebite prin atribuirea etichetei de Partener, Managing Associate sau Senior Associate.

ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII

La finalul unei perioade de evaluări interne, echipa de management a Țuca Zbârcea & Asociații s-a extins cu  șase parteneri și promovarea altor cinci avocați în rolurile de Managing Associate și Senior Associate. Promovările reflectă activitatea susținută în arii-cheie și rezultatele excepționale ale echipei de avocați, cu precădere în domeniile Litigii și Arbitraje Interne, Dreptul Muncii, Dreptul Concurenței, Drept Imobiliar și Drept Financiar-Bancar.

Astfel, cei șase avocați asociați sunt Mihai Anghel, Oana Gavril, Cătălina Mihăilescu, Andreea Oprișan, Alexandra Pereș, Alina Ungureanu. Cei doi Managing Associates sunt Raluca Chelaru și Sergiu Negreanu. Iar Alin Ionescu, Marius Stanciu și Angelica Pintilie au devenit Senior Associates.

Mihai Anghel este Avocat asociat în cadrul departamentului de dreptul muncii al Țuca Zbârcea & Asociații. Mihai a acumulat peste 17 ani de experiență profesională în domeniul dreptului muncii și al relațiilor sociale, oferind consultanță unor companii din diverse sectoare ale industriei, precum FMCG, farma, transporturi, IT&C, imobiliare, financiar-bancar, telecomunicații etc.

Oana Gavril este Avocat asociat în cadrul departamentului litigii și arbitraje al Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Ea a dobândit o experiență vastă în litigii complexe de drept administrativ și fiscal, dreptul muncii și drept civil, incluzând litigii din domeniul imobiliar și societar.

Cătălina Mihăilescu este Avocat asociat, fiind specializată în materia insolvenței și lichidării, în litigii civile și comerciale, având dreptul de a pleda în fața instanțelor române de toate gradele. Are o experiență de 20 de ani în furnizarea de servicii de asistență juridică și reprezentare în restructurări și reorganizări complexe, atât prin intermediul unor proceduri judiciare, cât și extra-judiciare, precum și în proceduri complexe de recuperare de creanțe.

Andreea Oprișan este Avocat asociat în cadrul departamentului de dreptul concurenței al Țuca Zbârcea & Asociații, cu experiență juridică de 15 ani. În activitatea sa, Andreea combină elemente legale și economice aplicabile în materie de concurență în vederea oferirii de suport în cadrul proiectelor clienților și acoperirii întregului spectru de teme în materie de concurență de la antitrust la programe de conformare, operațiuni de concentrare economică și ajutor de stat.

Alexandra Pereș, Avocat asociat, este specializată în drept imobiliar, fuziuni și achiziții, drept societar și comercial, bancar și financiar. Este un avocat cu o practică solidă în ceea ce privește aspectele de drept imobiliar din sectorul construcțiilor și urbanism, sectorul de retail, birouri, sectorul energetic.

Alina Ungureanu, Avocat asociat, este doctor în drept şi avocat pledant cu experiență de peste 18 ani în litigii comerciale, arbitraje interne şi internaționale. S-a specializat în proceduri judiciare legate de faza executării silite, incluzând recunoaşterea şi punerea în executare în România a deciziilor judecătoreşti sau arbitrale emise de instanţe internaţionale.

Urmare a recentelor promovări interne, din echipa de management a Țuca Zbârcea & Asociații vor face parte 35 de avocați asociați, reprezentând cel mai mare număr de parteneri ai unei firme de avocatură locale.

POPESCU & ASOCIAȚII

Societatea de avocatură a anunțat numirea a doi noi parteneri în structura de conducere a societății și a celei de insolvență: Anca SIMERIA și Iuliana BIDALACHE. Anca și Iuliana fac parte din noua generație de avocați ai echipei care, alături de ceilalți 4 avocați coordonatori, au pus bazele celor două societăți în 2019, contribuind în mod susținut la creșterea constantă a acestora pe parcursul celor 3 ani de existență.

Anca SIMERIA coordonează practicile de Fuziuni și Achiziții și Piețe de Capital, contribuind de asemenea la dezvoltatea practicii de Dreptul muncii, Compensații și Beneficii a POPESCU & ASOCIATII. Iuliana coordonează practica de Restructurare și Insolvențe/Falimente a POPESCU & ASOCIAȚII, fiind un membru cheie al POPESCU INSOLVENCY, societatea de insolvență afiliată societății de avocatura, în cadrul căreia va activa ca Insolvency Partner.

SIMION & BACIU

Ana-Maria Corugă și Cristiana Prodescu au fost promovate pe poziția de Managing Associate în cadrul Simion & Baciu.

Ana-Maria Corugă a făcut parte din echipa Simion & Baciu încă de la înființare, în anul 2019. Ana-Maria a avut o contribuție majoră la dezvoltarea practicilor de protecția consumatorilor & publicitate, protecția datelor cu caracter personal și life sciences, fiind recunoscută drept un avocat reputat și un specialist de marcă în aceste domenii.

Cristiana Prodescu s-a alăturat echipei Simion & Baciu în anul 2021. Îmbină  activitatea de asistență și reprezentare a clienților în fața instanțelor de judecată sau a forurilor arbitrale cu consultanța acordată clienților în faza pre-litigioasă. Cristiana este apreciată de clienți pentru cunoștințele tehnice dar și pentru înțelegerea profundă a aspectelor cu privire la care serviciile sale juridice sunt necesare.

POP BRICIU CRAI

Societatea a anunțat numirea Laurei Prodea pe poziția de Senior Associate.

Laura face parte din echipa Pop Briciu Crai din anul 2016, unde și-a început activitatea în calitate de avocat stagiar. Absolventă a Masterului ‘’Dreptul urbanismului și al amenajării teritoriului’’ din cadrul Universității din București, Facultatea de Drept, în colaborare cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, Facultatea de Urbanism, ea a dobândit o experiență considerabilă în litigii complexe de urbanism, contencios administrativ și fiscal, proprietate intelectuală, dar și în litigii civile și comerciale. Specializată în dreptul urbanismului, Laura este membru de bază al echipei care a dezvoltat această arie de practică în cadrul biroului, fiind implicată în litigii complexe de urbanism și proiecte de consultanță aferent aceluiași domeniu, precum și în legătură cu diverse aspecte necontencioase ale proiectelor imobiliare și de construcții referitoare la proiecte imobiliare cu o valoare cumulată de peste 30 milioane de euro.

CMS

CMS a anunțat cooptarea Edwinei Udrescu (Senior Associate), Taniei Baturi (Associate) și a lui Ștefan Mitru (Tax Consultant) în cadrul departamentelor de energie, proiecte și construcții (EPC), drept imobiliar și de consultanță fiscală ale biroului CMS în România.

Cu o experiență de peste 15 ani în avocatura de business, Edwina Udrescu este specializată în construcții, proiecte de parteneriat public-privat (PPP), infrastructură și drept imobiliar, precum și în arbitraj internațional și litigii în construcții.

Tania Baturi este avocat specializat în drept imobiliar și construcții, precum și în drept corporativ, asistând companii naționale și internaționale în proiecte imobiliare importante, redactarea contractelor și a documentelor aferente tranzacțiilor imobiliare, inclusiv aspecte de due diligence juridic imobiliar în proiecte logistice, industriale, rezidențiale și de birouri.

Ștefan Mitru este consultant fiscal în cadrul departamentului de consultanță fiscală al biroului CMS din București, cu o experiență bogată în aspecte ce țin de TVA și managementul impozitelor indirecte din România, asistând numeroși clienți, atât companii locale, cât și multinaționale, cu privire la servicii de consultanță fiscală.

MAREȘ & MAREȘ

Mareș & Mareș a anunțat că Cipriana Pop, avocat specializat în dreptul penal, s-a alăturat echipei în calitate de asociat senior.

În cei opt ani în care a colaborat cu reputatul profesor și practician Gheorghiță Mateuț, Cipriana a dobândit experiență în dosare penale cu grad ridicat de complexitate, precum infracțiuni de corupție, spălarea banilor, evaziune fiscală și alte infracțiuni prevăzute în legi speciale, precum și infracțiuni de drept comun. Absolventă a Facultății de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca și a programului de master cu specializarea „Științe penale și criminalistică” din cadrul aceleiași facultăți, Cipriana s-a remarcat prin abordarea pragmatică a problemelor din sfera juridicului penal cu care se confruntă clienții.

MUȘAT & ASOCIAȚII

Musat & Asociatii a anunțat consolidarea nucleului partenerial al firmei prin promovarea lui Paul Buta in pozitia de Managing Partner si promovarea a trei noi parteneri (Alexandru Terta, Iuliana Iacob și Andrei Ormenean).

Toți patru sunt avocați experimentati cu o activitate îndelungată și prodigioasă în cadrul firmei și cu o vechime juridică însumată de peste 55 de ani. Alți opt avocați au fost promovați în poziții de senioritate aferente practicilor de Drept Penal, Litigii și Arbitraj, Drept Societar și Comercial, Dreptul Muncii, Dreptul Concurenței, Proprietate Intelectuală și Life Sciences, Restructurare și Insolvență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here