Hotelurile Accor din România vândute unor fonduri de investiţii supranaţionale. Clifford Chance a asistat AccorHotels.

AccorHotels a vândut 57,8% din capitalul companiei AccorInvest, câștigând o sumă brută de 4,6 milioane de euro în urma tranzacției.

Procentul majoritar va fi deținut de acum încolo de către fondurile suverane de investiții Public Investment Fund (PIF) și GIC, investitorii instituționali Colony NorthStar, Crédit Agricole Assurances și Amundi, dar și alți investitori privați.

AccorHotels păstrează în continuare 42,2% din capitalul AccorInvest, care nu va mai face parte din planul financiar al grupului, începând cu luna iunie.

„Tranzacția aceasta ne permite să accelerăm dezvoltarea AccorHotels, concentrându-ne resursele și energia asupra consolidării portofoliului de mărci și a poziției noastre de pe piețele cheie. Cu structura noastră nouă, bazată mai ales pe contracte de management și franciză vom putea pune în practică viziunea ospitalității augumentate”, declară Sébastien Bazin, CEO al AccorHotels.

Grupul AccorHotels are peste 250.000 de angajați la nivel global și gestionează peste 4.300 de hoteluri, reședințe și stațiuni în 100 de țări.

Clifford Chance este societatea de avocatură care a asistat AccorHotels în această tranzacție, echipa de avocați fiind condusă de Benjamin de Blegiers (Partener) și de avocatul Pierre-Benoit Pabot du Châtelard. Echipa avocatului Cédric Burford (Partener) a fost responsabilă cu asistență în privința piețelor de capital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here