Haigh vs. GFH Capital – Bryan Cave l-a inlocuit pe Gibson Dunn

Gibson Dunn&Crutcher a dat declaratii “off-record” pentru GFH Capital cu privire la disputa sa de lunga durata cu fostul avocat-sef al departamentului Legal, David Haigh, conform the Lawyer.

Philip Rocher, partenerul lui Gibson Dunn, a fost inlocuit de catre Bryan Cave, care va reprezenta de acum casa de capital privat in numeroasele sale dispute high-profile.

Aceasta decizie vine la doar o saptamana dupa ce Haigh a fost eliberat din inchisoare si s-a reintors in UK.

GFH are in derulare patru litigii cu Haigh, atat in Londra, cat si in Dubai, incluzand si reclamatia cum ca Haigh ar fi falsificat facturi in valoare de 3 milioane de lire sterline, facturi care aveau legatura cu vanzarea clubului de fotbal Leeds United, proprietarul fiind la acea vreme GFH. Gibson Dunn a fost instruit sa depuna reclamatia impotriva lui Haigh la tribunalele Centrului Financiar International din Dubai, in mai 2014. Aceste afirmatii au facut ca Haigh sa fie inchis in Dubai, aproape doi ani. El a fost eliberat la inceputul acestui an si a revenit in Marea Britanie in luna martie.

Disputele includ litigiile DIFC,  care prevad un ordin de inghetare a bunurilor lui Haigh, dar si proceduri demarate in Guernsey, acolo unde se regasesc o parte din bunurile  lui Haugh.

GFH a depus si o cerere distincta impotriva lui Haigh in Dubai, in legatura cu presupusele abuzuri de pe Twitter, de la sfarsitul anului trecut. In acea perioada, Haigh trebuia sa fie eliberat din inchisoare, insa a fost retinut din nou dupa ce au aparut reclamatiile cum ca el ar fi trimis un tweet calomnios la adresa unui fost coleg. El a fost exonerat in martie de un tribunal din Dubai.