Guvernul vrea sa schimbe legea darii in plata

O noua ordonanta de urgenta va modifica legea darii in plata. Cei care apeleaza la aceasta lege si care reprezinta cazuri sociale, adica au o singura locuinta pe care o cedeaza bancii, ar putea fi scutiti de plata impozitului. Modificarea legii ar urma sa se faca in cursul lunii urmatoare.

„Desi nu e vina Ministerului de Finante ca legea nu prevede scutire pentru acest tip de tranzactii, consideram eliminarea acelor tranzactii care au un scop social, protejarea persoanelor si a tranzactiilor pe un fond social. Sa sprijinim persoanele care intr-adevar au o singura casa”, a declarat Ministrul Finantelor, Anca Dragu.

Impreuna cu o asociatie de clienti, Ministrul Finantelor lucreaza la fixarea unor criterii pentru identificarea cazurilor sociale printre cei care apelea la legea darii in plata. De asemenea, Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare cere scutirea de impozit pentru toti clientii.

Initiatorul legii darii in plata critica initiativa ministerului: „Nu au facut altceva decat sa torpileze, sa saboteze aceasta lege, iar modificarea prin ordonanta de urgenta, in care sa introducem criterii sociale, nu e altceva decat o continuare a acestei atitudini impotriva romanilor”, a declarat deputatul PNL Daniel Zamfir