Guvernul a aprobat comasarea RADET cu ELCEN

Guvernul a aprobat, astazi, printr-un memorandum, comasarea Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) cu Electrocentrale Bucuresti (ELCEN), astfel incat activitatile de productie si distribuitie sa fie integrate, au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

ELCEN este controlata de compania de stat Termoelectrica, iar RADET functioneaza in subordinea Primariei Capitalei.

Memorandumul privind realizarea Serviciului public de alimentare cu energie termica a Capitalei prin preluarea ELCEN de catre municipalitate a fost aprobat in noiembrie anul trecut de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Solicitarea municipalitatii este ca toate cele cinci CET-uri sa fie trecute in domeniul public al Capitalei, impreuna cu activele si pasivele aferente.

Serviciul vizeaza producerea, transportul, distributia si furnizarea acesteia prin intermediul unui sistem integrat de alimentare centralizata cu energie termica.

In ceea ce priveste datoriile existente ale RADET la ELCEN, in momentul in care acest serviciu va reuni cele doua institutii, patrimoniul va deveni comun, iar acestea se vor „stinge de drept”.

Neplata la termen a facturilor emise de ELCEN catre RADET a dus la strangerea unor datorii, dar si a unor majorari de intarziere care, in 30 octombrie, erau in valoare 2,24 miliarde lei, din care 1,44 miliarde lei reprezentau datoria principala, iar restul reprezentau penalizari de intarziere.