Grupul TMF își consolidează prezența în România prin achiziționarea Contexpert

Londra/București 06/12/2023.

TMF Group, unul dintre liderii pietei de servicii administrative, a anunțat astăzi achiziția Contexpert, o companie care oferă servicii de contabilitate, inventariere, fiscalitate și salarizare în România. 

Această achiziție marchează o nouă etapă pentru TMF Group, care își va consolida prezența pe piața din sud-estul Europei, în urma recentelor achiziții ale Premier Consulting SA din Grecia și Avanzia Taxand Ltd din Malta. 

Contexpert este o firmă binecunoscută pe piața românească de contabilitate, foarte bine cotată în ierarhia CECCAR, Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizați din România. Prin această achiziție, TMF Group îşi va consolida poziția de lider în domeniul contabilității, conformității fiscale, și serviciilor de resurse umane și salarizare, fiind acum în primele 5 companii de servicii profesionale de pe piața locală.

Directorul pentru România TMF Group, Gabriel Sincu, a declarat: „Contexpert este o companie bine cunoscută în mediul de afaceri de la noi și suntem mândri că această echipă talentată se alătură TMF Group. Combinând operaţiunile lor solide cu ale noastre și considerând amprenta globală a TMF, ne așteptăm la o şi dezvoltare accelerată a activităţii noastre putând gestiona oportunități mult mai mari în viitor. În plus, angajații Contexpert vor avea acces la oportunități globale de dezvoltare în  cadrul TMF Group datorită rețelei noastre internaționale”.

Managing Partner al Contexpert, Sorin Istrate: „Suntem foarte mândri de evoluția companiei noastre și de reputația dobândită în ultimii 26 de ani. Suntem încântați să ne putem alătura TMF Group, un lider renumit în industria serviciilor profesionale. Având în vedere modelele noastre de afaceri asemănătoare, această integrare ne va dezvolta în continuare expertiza în mai multe jurisdicții din întreaga lume, în special în Europa.”

Despre TMF Group

TMF Group este un furnizor de top de servicii administrative, ajutând clienții să investească și să opereze în siguranță în întreaga lume. Cei 10.000 de profesionişti și cele 125 de birouri din 86 de jurisdicții din întreaga lume servesc companii, instituții financiare, administratori de active, clienți privați și afaceri de familie, oferind o combinație de servicii de contabilitate, fiscalitate, salarizare, administrare de fonduri, conformitate și management al entităților juridice, esențiale pentru succesul afacerilor globale. Lucrăm cu 60% din Fortune Global 500 și FTSE 100 și aproape jumătate din primele 300 de firme de private equity, acoperind sectoare diverse precum piețele de capital, private equity, imobiliare, produse farmaceutice, energie și tehnologie. TMF Group – simplificăm o lume complexă.