Grup de lucru pentru studierea perspectivelor profesiei de avocat

Consiliul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania a hotarat constituirea unui grup de lucru pentru studierea perspectivelor profesiei de avocat, arata un anunt postat recent pe site-ul UNBR.

In sedinta Consiliului  UNBR, desfasurata  la Mamaia pe data de 06.09.2014, s-a hotarat constituirea unui grup de lucru pentru studierea perspectivelor profesiei de avocat in functie de evolutia contextului economic si social. Acesta urmeaza sa elaboreze scenarii de dezvoltare a profesiei, apte sa devina instrumente de lucru, repere pentru activitatea avocatilor si pentru deciziile ce vizeaza profesia. Argumentele propunerii adoptate cu unanimitate de voturi de catre membrii Consiliului au fost acelea ca avocatii si barourile trebuie sa poata dispune de repere si informatii esentiale pentru a-si putea crea strategiile si reformele care sa le permita sa detina controlul viitorului lor in profesie”, arata anuntul respectiv.

Potrivit sursei citate, “in scopul identificarii perceptiilor actuale, a asteptarilor avocatilor, a constrangerilor si a elementelor care structureaza astazi satisfactia profesionala, activitatea grupului de lucru se va concretiza in studii cantitative pe esantioane cu relevanta nationala, facute de experti, in intalniri de grup la care vor participa politologi, economisti, sociologi, finantisti, reprezentanti ai invatamantului juridic superior, ai mediului de afaceri, ai altor profesii juridice si conexe profesiei de avocat si, nu in ultimul rand, ai mass-media.