Google va fi anchetata de un litigator de top din Washington

Comisia Federala de Comert din Statele Unite a angajat un litigator de top din Washington pentru a conduce investigatia antitrust asupra Google, semnaland o posibila intentie a agentiei de a pregati un proces impotriva celui mai mare motor de cautare din lume, anunta Bloomberg.

Comisia Federala de Comert va lucra cu Beth Wilkinson, partener Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison, care este cunoscuta pentru condamnarea la moarte a teroristului din Oklahoma City, Timothy McVeigh si pentru ca a reprezentat companii printre care Pfizer si Philip Morris International. Consilier general pentru Fannie Mae din 2006 pana in 2008, Wilkinson, care este in varsta de 49, nu a pierdut niciodata un caz.

“De-a lungul timpului, Comisia Federala de Comert si Departamentul de Justitie cauta asistenta externa doar in cazuri la nivel inalt si complicate si doar daca sunt foarte hotarati sa actioneze”, a declarat Samuel Miller, senior counsel la Sidley Austin San Francisco, care a fost selectat sa conduca procesul antitrust intentat de Departamentul de Justitie american impotriva Microsoft, in 1994.

In iunie, Google anunta ca o ampla ancheta asupra practicilor companiei a fost demarata de Comisia Federala de Comert. Ancheta incearca sa stabileasca daca Google ierarhizeaza incorect rezultatele cautarilor pentru a-si favoriza afacerile si daca a crescut tarifele publicitare pentru competitori.