Gociu și Asociații susține arta la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023

Pentru societatea de avocatură Gociu și Asociații, arta și avocatura au puncte comune, însăși avocatul fiind un artist în aplicarea raționamentelor sau strategiilor juridice, un actor indispensabil justiției. Această abordare a deschis calea către susținerea artiștilor români și promovarea lor în plan național și internațional. Însăși sediul Gociu și Asociații este o galerie de artă în care sunt concentrate o serie de lucrări realizate de artiști români, într-o prezentare deosebită, într-un birou de avocați complet funcțional.

Anul acesta, Gociu și Asociații a realizat documentația necesară artistului Eduard Locota, în vederea prezentării la Bienala de Arhitectură de la Veneția – ediția 2023, oferind acestuia tot suportul pentru deschiderea internațională și prezentarea unor lucrări de artă deosebite. Creațiile artistului sunt evidențiate prin materialele alternative folosite, precum marmură sintetică, sticlă sintetică, piatră sintetică, cărbune, lemn etc. Lucrările sale au o plasticitate conceptuală puternică, dar și o plasticitate fizică, un concept care poate fi interpretat ca lucrări de design modern ale secolului XXI.

Gociu și Asociații prin avocatul Gociu Adrian a susținut atât artistul care reprezintă România, cât și Bienala de Arhitectură de la Veneția, în calitate de sponsor al evenimentului, în colaborare cu Centrul Cultural European și Eduard Locotă Design Studio.

Bienala de Arhitectură de la Veneția este un eveniment internațional de prestigiu ce ilustrează un dialog cultural de mare amploare între țările lumii. Ediția din 2023 a Bienalei de Arhitectură de la Veneția se desfășoară  în perioada 20 mai – 26 noiembrie 2023. Acesta este poate cel mai important eveniment de acest gen din lume, un carnaval al ideilor, o sursă de inspirație pentru lumea artei și a arhitecturii concentrată într-un singur loc.