GLL isi consolideaza prezenta pe piata din Romania. Drakopoulos si Dentons, in ultima achizitie a nemtilor

Compania germana de administrare a activelor imobiliare GLL Real Estate Partners a achizitionat, recent, cladirea de birouri Victoria Center (foto), detinuta de fondul cipriot de investitii Bluehouse Capital.

In aceasta tranzactie, finalizata la sfarsitul lunii septembrie si cu o valoare estimata de 27 de milioane de euro, GLL a fost asistata de firma de avocatura Dentons, in timp ce Bluehouse Capital a beneficiat de consultanta juridica oferita de Drakopoulos Law Firm.

Tranzactia a presupus experienta transfrontaliera si multidisciplinara intr-o arie diversa de practici din partea avocatilor implicati, vizand, cu predilectie, dreptul corporativ, imobiliar si fiscal, precum si o structurare atenta a detaliilor, care sa asigure respectarea dispozitiilor legislative romanesti si cipriote”, precizeaza un comunicat de presa al celor de la Drakopoulos, citat de portalul juridic CEE Legal Matters.

Victoria Center, situata pe Calea Victoriei din Bucuresti, a fost construita in 2009. Cu o suprafata de 8.256 metri patrati inchiriabili, imobilul reprezinta o investitie de circa 20 de milioane de euro, printre chiriasii acestuia numarandu-se Aon, Citigroup, AIG, JLL sau Starbucks.

Pe piata locala, GLL Real Estate Partners mai detine cladirea de birouri Charles de Gaulle Plaza, pe care a preluat-o in anul 2006, precum si parcul de birouri Floreasca Park din zona Barbu Vacarescu din Capitala, achizitionat recent de la dezvoltatorul imobiliar Portland Trust, intr-o tranzactie estimata la 100 de milioane de euro. GLL Real Estate Partners este detinut in proportie de 19% de grupul de asigurari Generali si administreaza active de peste cinci miliarde de euro la nivel international.

Portofoliul Bluehouse Capital in Romania include mai multe active imobiliare, pe care compania le detine integral sau la care controleaza participatii, precum cladirea de birouri Olympia Tower, amplasata in Piata Muncii din Bucuresti, spatiul fostului magazin Eva de pe Bulevardul Magheru, inchiriat de Mega Image, complexul City Gate, format din doua cladiri de birouri de 18 etaje, amplasat in apropiere de Piata Presei Libere (dezvoltat in parteneriat cu GTC Romania), precum si cladirea de birouri Astoria Business Center.

marian.floranescu@lhm.ro