Giuliani, fostul avocat al Președintelui Trump, a fost suspendat din avocatură

Rudy Giuliani, fostul avocat personal al fostului președinte american, Donald Trump, nu mai poate să practice avocatura în statul New York. Autoritățile din acest stat i-au suspendat licența lui Giuliani pe motive disciplinare, ca urmare falsurilor propagate de acesta în încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020, relatează CNN.

La scurt timp, Andrew, fiul lui Rudy Giuliani, a reacționat la decizia care-l vizează pe tatăl său.

„Acest lucru este inacceptabil și eu sunt alături de tatăl meu. El a făcut totul ca la carte, până la final. Și faptul că ar exista această politizare în Departamentul nostru de Justiție este dezgustător. Este un cancer care trebuie eliminat și trebuie eliminat chiar acum”, a spus Andrew Giuliani.

Comisia a invocat de asemenea acuzaţii avansate de Giuliani despre alegerile din Georgia şi Arizona.

„Nu putem decât să subliniem gravitatea faptelor” lui Rudy Giuliani, a scris Curtea într-o decizie anunţată joi. „Această ţară este devastată de atacuri care vizează legitimitatea alegerilor din 2020 şi a preşedintelui nostru actual, Joseph R. Biden”, au continuat cei cinci magistrat care o compun.

„Declaraţiile mincinoase urmăresc erodarea încrederii în alegerile noastre şi în guvern în general”, se arată în decizie. Când ele aparţin unui avocat, „afectează reputaţia întregii profesii”.

Curtea a invocat de asemenea evenimentele de la 6 ianuarie, când protestatari, majoritatea susţinători ai lui Donald Trump, au invadat Capitoliul, la Washington. În opinia magistraţilor, ele arată „amploarea daunelor care pot apărea atunci când publicul este păcălit de false informaţii despre alegeri”, relatează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here