Gazprom alimenteaza A1. Avocatii TZA, implicati in proiect

Grupul petrolier sarbesc Naftna Industrija Srbije (NIS), controlat de gigantul rusesc Gazprom Neft, inaugureaza astazi prima sa benzinarie pe o autostrada din Romania, dupa cele 5 statii amplasate in Oradea, Arad, Sibiu, Miercurea Sibiului si Vestem. Proiectul este asistat de avocatii firmei Tuca Zbarcea & Asociatii.

Statia de distributie de carburanti, deschisa astazi, este situata pe A1 – autostrada Bucuresti-Pitesti, pe sensul spre Pitesti, la kilometrul 59+540. In urma acestei investitii, grupul petrolier sarbesc NIS, controlat de gigantul rusesc Gazprom, a ajuns pe piata locala la un numar de 6 benzinarii, prima unitate fiind inaugurata la finele anului trecut in localitatea Vestem, din apropierea Sibiului.

Toate statiile de alimentare poarta sigla Gazprom, iar pana la finalul anului obiectivul este acela de a ajunge la o retea formata din 50 de unitati, potrivit celor mai recente declaratii oficiale din partea grupului.

Proiectele Gazprom din Romania sunt asistate de o echipa de 7-8 avocati ai Tuca Zbarcea & Asociatii, specializati in drept societar, drept imobiliar dreptul mediului sau dreptul concurentei. Coordonatorii acestora sunt avocatii Cornel Popa (Partener) si Cristian Radu (Managing Associate).

Gazprom Neft este divizia petroliera a gigantului Gazprom. NIS a fost privatizata in 2008, fiind preluata de compania rusa de stat Gazprom Neft pentru 400 milioane de euro, cu un angajament de investitii de 550 milioane de euro.