Gabriel Biris numit secretar de stat pentru legislatie fiscala in cadrul Ministerului Finantelor

Biris Goran a oferit publicitatii informatia conform careia lui Gabriel Biris (foto), unul dintre partenerii sai fondatori, i s-a propus sa ocupe functia de Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor, urmand a fi responsabil de reforma legislativa in domeniul fiscalitatii.

Ministerul Finantelor, condus de Ministrul Anca Dragu, l-a ales pe Gabriel in baza experientei sale in probleme de fiscalitate si a eforturilor sale continue in lupta publica, pentru a realiza o reforma fiscala care va avea un impact pozitiv asupra dezvoltarii tarii. In ultimii noua ani, ghiduri juridice internationale l-au inclus pe Gabriel, precum si echipa de taxe a Biris Goran, printre cei mai buni din tara.

Gabriel a acceptat functia, iar numirea a fost deja publicata in Monitorul Oficial, vineri, 11 decembrie. Conform legislatiei in vigoare, Gabriel si-a suspendat activitatea in Baroul Bucuresti.

Societatea Biris Goran va continua sa fie condusa de Victor Constantinescu, unul dintre cei doi actuali parteneri coordonatori, caruia i se va alatura Gelu Goran in functia de conducere in absenta lui Gabriel. Departamentul de taxe va fi coordonat de Ruxandra Jianu, care a condus departamentul de taxe al Biris Goran impreuna cu Gabriel, clientii cunoscand-o si lucrand cu ea cu placere de multi ani.

Partenerii Biris Goran au adaugat:

Ruxandra Jianu: „Desigur ca ne va lipsi Gabriel, insa avem in continuare aceeasi echipa puternica si aceleasi resurse si know-how pentru a continua sa oferim serviciile de asistenta ficala la cel mai inalt nivel de calitate si la standardele cu care s-au obisnuit clientii nostri de-a lungul tuturor acestor ani.”

Victor Constantinescu: „Lucrez cu Gabi de mai bine de 10 ani. Desi ne pare rau ca pleaca, numirea lui este o incununare a eforturilor sale neincetate de a realiza o reforma fiscala, fara niciun castig personal sau de alta natura in afara de acela de a vedea o reala imbunatatire a mediului de afaceri din Romania. Avem nevoie de mai multi oameni asemenea lui in guvern pentru a restabili increderea, si vorbesc in numele intregii echipe din cadrul Biris Goran atunci cand afirm ca speram sa reuseasca. Si ne va bucura intoarcea lui cand va veni momentul potrivit. Intre timp, activitatea noastra se va desfasura ca de obicei, dat fiind ca ne asteptam ca toate domeniile noastre de practica sa continue sa se extinda. Ruxandra este un talent rar in domeniul fiscal, asa incat va continua, cu siguranta, sa asiste clientii si sa extinda activitatea de consultanta fiscala in cadrul firmei.”