Fuziunea dintre Omniasig si BCR Asigurari s-a incheiat

Fuziunea dintre BCR Asigurari Vienna Insurance Group, in calitate de societate absorbanta si Omniasig Vienna Insurance Group, in calitate de societate absorbita, s-a incheiat cu succes.

Incepand cu data de 1 mai 2012, noua companie devine functionala, iar vechiul Omniasig Vienna Insurance Group isi inceteaza activitatea.

In acest moment au fost incheiate procedurile organizatorice si operationale aferente procesului de fuziune si activitatea se desfasoara in cadrul unei singure companii, urmand ca in perioada post-fuziune sa fie solutionate o serie de ultime etape necesare, precum transferul de portofoliu si inregistrarea la Registrul Comertului.

Omniasig a fuzionat cu BCR Asigurari, conform deciziei Vienna Insurance Group, actionarul majoritar al ambelor companii. Obiectivul acestei fuziuni a fost crearea companiei de asigurari lider pe piata din Romania, precum si eficientizarea operatiunilor Vienna Insurance Group pe plan local.

Prin realizarea acestei fuziuni, compania rezultata, al carei nume este Omniasig, vizeaza obiectivul de a ocupa prima pozitie in clasamentul companiilor de asigurari generale din Romania.

Viena Insurance Group mai detine pe piata locala de asigurari si societatile Asirom si BCR Asigurari de Viata. Grupul este lider pe piata de asigurari din Romania cu o cota de piata de 29%, potrivit datelor proprii, si a inregistrat in 2011 un volum al primelor brute subscrise de 502,9 milioane de euro si pierderi de 12,8 milioane de euro.