Fostul procuror Alexandra Șinc se alătură echipei Mareș & Mareș

Alexandra Mihaela Șinc, reputat șef al Parchetului Capitalei în urmă cu zece ani, s-a alăturat echipei Mareș & Mareș în calitate de colaborator.

Cu o vastă experiență de peste 25 de ani ca procuror (în perioada 1995 – 2021), Alexandra este recunoscută drept unul dintre cei mai respectați profesioniști ai dreptului din România.

De-a lungul unei cariere prodigioase, a ocupat diferite funcții de execuție si de conducere, de la procuror stagiar la Parchetul sectorului 5 la prim-procuror al Parchetului capitalei. De asemenea, Alexandra a avut diverse funcții administrative în cadrul aparatului tehnic al Consiliului Superior al Magistraturii și al Ministerului Justiției.

Experiența sa nu s-a rezumat însă la aplicarea legislației penale ca procuror, din 2014 fiind formator la Institutul Național al Magistraturii (INS), unde și-a perfecționat abilitățile de trainer. În calitate de formator al INM, Alexandra a susținut numeroase prelegeri și seminarii pe teme controversate legate de aplicarea Codului de procedură penală.

Absolventă a Facultății de Drept a Universității București, Alexandra este coautor al lucrărilor „Codul de procedură penală adnotat cu jurisprudență națională și europeană”  și „Codul de procedură penală. Comentariu pe articole”.

„Mă bucur că voi putea sprijini activ echipa Mareș & Mareș. Ca secretar general al Ministerului Justiției și consilier al Procurorului General, am fost implicată în pregătirea punerii în aplicare și implementarea noilor coduri în materie penală. Am avut astfel posibilitatea de a cunoaște în profunzime multe dintre dilemele practicienilor, iar această experiență practică îmi va permite să contribui, din perspectiva formatorului, la soluțiile inovatoare ale avocaților Mareș & Mareș.”, a declarat Alexandra Mihaela Șinc.

„Suntem onorați că o personalitate a lumii juridice de talia Alexandrei a ales să se alăture echipei noastre. Suntem încrezători că viziunea ei va aduce valoare adăugată autentică proiectelor în care ne va sprijini.”, Mihai Mareș, Partener Fondator Mareș & Mareș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here