Fostul avocat al Președintelui Donald Trump va depune mărturie în fața Camerei Reprezentanților

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui Donald Trump, va depune mărturie în faţa Comisiei de Supraveghere a Camerei Reprezentanţilor în cadrul investigaţiei procurorului special Robert Mueller, prima mişcare majoră a democraţilor care priveşte un membru al echipei lui Trump, relatează Mediafax citând CNN.

Cohen a fost de acord să depună mărturie publică în faţa Comisiei pe data de 7 februarie, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de acesta.

“Îi mulţumesc lui Michael Cohen pentru că a fost de acord să depună mărturie în faţa Comisiei de Supraveghere în mod voluntar”, a afirmat preşedintele Comisiei, Elijah Cummings, un democrat din Maryland.

“Vreau să precizez că nu avem niciun interes să intervenim necorespunzător într-o anchetă penală în curs şi, în acest scop, suntem în proces de consultare cu biroul procurorului special Mueller”, a adăugat acesta.

Cohen vine la Capitol Hill după ce a pledat vinovat şi a fost condamnat în decembrie la trei ani de închisoare pentru mai multe acuzaţii, inclusiv două infracţiuni legate de plăţile ilicite făcute pentru a reduce la tăcere mai multe femei care pretindeau că ar fi avut aventuri cu Trump în timpul campaniei prezidenţiale, infracţiuni despre care procurorii au spus că au fost ordonate chiar de preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here