Fosti parteneri Dewey & LeBoeuf, obligati sa plateasca 3 milioane de dolari fiecare

Fostii parteneri ai casei de avocatura Dewey & LeBoeuf, inclusiv cei din Londra, vor trebui sa achite suma totala de 3 milioane de dolari fiecare, in urma unei intelegeri menite sa ii scuteasca de actionarea in judecata, scrie The Lawyer.

Intelgerea optionala are in vedere o plata a partenerilor cuprinsa intre 10%-30% din totalul sumei pe care au obtinut-o de la firma intre 2011 si 2012, suma ajungand pana la 3 milioane de dolari.

Sumele care vor scuti partenerii de posibilele indatoriri viitoare variaza in functie de pozitiile acestora pe scara salariala. Suma minima pe care fiecare o va avea de platit este de 25.000 de dolari. Cifra totala stabilita in urma acordului trebuie sa atinga pragul de 50 milioane de dolari pentru a putea obtine abrobarea Curtii de Apel. In acelasi timp se propune strangerea unui total de 103 milioane de dolari din partea colaboratorilor. Daca intelegerea nu este aprobata pana la data limita de 31 iulie, cazul va fi mutat in Capitolul 7 al insolventei, firma riscand sa ramana fara fonduri.

Detaliile intelegerii au fost prezentate intr-o teleconferinta adresata fostilor parteneri, condusa de Albert Togut, managing partner al Togut Segal & Segal, consilierul firmei pentru probleme de insolventa. Acordul este deschis catre parteneri la nivel international, inclusiv fostii parteneri din birourile din Londra si Paris, membri ai LLP din Marea Britanie. Partenerii au termen limita pana pe 24 iulie sa opteze pentru acord, insa au dreptul de a participa si dupa data limita daca vor plati in afara sumei stabilite cu 25% mai mult.

Un fost partener a declarat pentru The Lawyer ca acordul este favorabil pentru cei care dispun de fonduri minime care nu au adus beneficii majore firmei, respectiv cei care se pozitioneaza in partea de sus, care dispun de fonduri majore si care castiga mai mult de suma de 3 milioane pe care o au de platit. Cu toate acestea, partenerii au explicat faptul ca este nefavorabil pentru cei din categoria de mijloc, care au fost membri avantajosi ai firmei.

“Cei mai dezavantajati in aceasta situatie sunt cei din mijloc, care de asemenea au fost cei mai productivi”, a explicat partenerul firmei.

Fostul presedinte al Dewey, Steve Davis, este exclus din aceasta afacere, afirmatia fiind sustinuta de declaratia lui Togut catre partenerii din teleconferinta in care precizeaza faptul ca administratorul isi rezerva dreptul de a-l da in judecata pe fostul sef firmei.