Fondurile mutuale au atras investitii de 53 milioane de euro in ianuarie

Potrivit Ziarului Financiar, cap de afis au fost fondurile cu profil de risc conservator care au atras de la investitori o suma neta de 227,1 mil. lei, cea mai mare parte din suma totala de 235 mil. lei a intrarilor nete raportate de industrie in ianuarie, potrivit statisticilor lunare emise de Asociatia Administratorilor de Fonduri. Fondul BCR Obligatiuni, administrat de Erste Asset Management, a atras cele mai mari intrari nete, respectiv 108 mil. lei luna trecuta, sau jumatate din totalul raportat de industrie. In ultimele 12 luni, fondul a raportat un randament de 7,5%.

“Scaderea dobanzilor bancare alaturi de diminuarea riscului politic au consolidat atractivitatea fondurilor de obligatiuni si au indreptat investitorii spre acest tip de plasamente. Sunt perspective bune si pentru urmatoarele luni”, a spus Dragos Neacsu, presedintele Erste Asset Management, liderul pietei de fonduri mutuale cu active in gestiune de 3,9 mld. lei.

Urmatorii clasati sunt fondul conservator denominat in euro Raiffeisen Euro Plus care a atras intrari nete de 50 mil. lei si Raiffeisen RonPlus cu o suma neta de 22,2 mil. lei in ianuarie.

Si fondurile de actiuni semnalizeaza o revenire a optimismului investitorilor raportand intrari nete de 6,4 mil. lei in ianuarie, dupa mai multe luni consecutive de retrageri.