Florentin Tuca, cel mai bine platit angajat din economie in 2013. Alti doi avocati, in Top 20

Avocatul Florentin Tuca (foto), managing partner al firmei Tuca Zbarcea & Asociatii, a incasat, in 2013, peste 12 milioane de lei ca “venituri din activitati independente”, potrivit topului celor mai mari 20 de venituri care reies din declaratiile de avere. Clasamentul, facut public de catre Ziarul Financiar, a insumat veniturile incasate in perioada mai – decembrie 2013.

Foto(Sursa foto: ZF)

Cu cele 12,5 milioane de lei obtinuti in perioada respectiva, informatia fiind disponibila in declaratia de avere a sotiei sale, care este judecator, Florentin Tuca ocupa, detasat, primul loc in top. El este urmat, la o diferenta de aproape 10 milioane de lei, de un alt avocat, Gheorghe Piperea, managing partner al societatii Piperea & Asociatii, care a realizat, in 2013, venituri de peste 2,7 milioane de lei.

In top mai este prezent si Gabriel Biris, managing partner al firmei de avocatura Biris Goran, care, cu cei peste 600 de mii de lei incasati in aceeasi perioada, ocupa in clasament locul 15.

Astfel, potrivit datelor centralizate de ZF pe baza informatiilor depuse in de­cla­ratiile de avere ale unor ma­nageri de top importanti care au avut, la un moment dat in cariera, o functie sau o ruda de gradul I intr-o structura de stat, avocatii, ban­che­rii si managerii din sectorul ener­giei sunt cel mai bine platiti angajati din economie.