Flavius Baias, la Congresul Avocaților: "Colaborarea cu UNBR a fost întotdeauna foarte bună"

Flavius Baias, decanul Facultății de Drept din București, a anunțat în cadrul Congersului Avocaților că se fac eforturi, în colaborare cu UNBR, pentru schimbarea programei de învățământ, având în vedere felul în care sunt pregătiți studenții de astăzi pentru profesiile din sfera juridică.

Spre deosebire de ceilalți vorbitori prezenți la Congres, Flavius Baias ales să țină un discurs despre parteneriatul dintre UNBR și Facultatea de Drept, salutând astfel această colaborare prin care se încearcă îmbunătățirea pregătirii viitorilor profesioniști ai domeniului juridic. 

„Eu nu am să vorbesc despre accesul liber la justiție și despre rolul avocatului. Este un lucru cunoscut de dumneavoastră. Am să îndrăznesc să vă spun câteva lucruri despre colaborarea dintre Uniunea Barourilor și Facultatea de Drept din București. Colaborarea cu Uniunea Națională a Barourilor din România evident a fost întotdeauna foarte bună. Mulți dintre dumneavostră aveți opinii critice cu privire la modul în care facultatea organizează învățământul, materiile și seminarizarea lor”, a declarat Flavius Baias în cadrul Congresului cu tema „Avocatul și accesul la justiției”.

Decanul Facultății de Drept a mai precizat că privește cu optimism acest demers de îmbunătățire a programei de studiu, având în vedere că aproximativ 25 % dintre persoanele aflate la Congres sunt membrii ai corpului didactic al Facultății de Drept. Mai mult decât atât Facultatea de Drept este în discuții cu universități prestigioase din Germania și Spania, pentru a crea linii de studii în limba germană și spaniolă la Universitatea din București.