Firma de avocatura din Bucuresti, vizata de perchezitii intr-un dosar de evaziune cu un prejudiciu de 5 mil. de euro

Politistii bucuresteni au descins, luni dimineata, la 50 de adrese din Bucuresti si trei judete, intre acestea numarandu-se si biroul unei firme de avocatura, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de euro, urmand sa fie puse in aplicare 36 de mandate.

Potrivit unui comunicat al Politiei Romane, citat de Mediafax, peste 150 de politisti fac, luni, 50 de perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Dambovita si Ialomita, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.

Conform unor surse din randul anchetatorilor, perchezitii au loc si la firma de avocatura Mirela Radu, Valentin Tudor si Asociatii, avocata Mirela Radu urmand sa fie dusa cu mandat la audieri.

In urma documentarii activitatii infractionale, s-a stabilit ca banuitii se foloseau de o firma de avocatura si de un lichidator judiciar pentru infiintarea si ulterior lichidarea si radierea mai multor firme, prin intermediul carora incheiau tranzactii fictive, in scopul deducerii ilicite de TVA”, arata comunicatul citat.

Prejudiciul in acest caz este estimat la suma de cinci milioane de euro, rulajul total al circuitului evazionist fiind de aproximativ 12 milioane de euro.

Potrivit anchetatorilor, suspectii eliberau facturi fictive pentru firme care activau in domenii precum publicitate, tehnologia informatiilor, constructii, paza sau consultanta, pe care reprezentantii acestor societati le foloseau ulterior pentru a-si deduce TVA in mod ilegal.

Din cele 36 de persoane care urmeaza sa fie duse la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Sector 4, 31 au calitatea de suspecti, iar cinci sunt martori.

Ancheta in acest caz este coordonata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al SRI.