Firma de avocatură Biriș Goran anunță un parteneriat strategic cu Whistlelink pentru servicii integrate de conformare cu Legea Whistleblowing

Biriș Goran anunță un parteneriat strategic cu Whistlelink – lider în piața soluțiilor tehnice pentru implementarea canalelor de raportare a neconformităților (whistleblowing). Acest parteneriat consolidează oferta de servicii Biriș Goran privind măsurile de respectare a obligațiilor din Legea 361/2022 (Legea Whistleblowing), integrând soluțiile tehnice avansate furnizate de Whistlelink cu pachetul său complet de servicii juridice.

Colaborarea cu Whistlelink permite Biriș Goran să ofere clienților soluții tehnice performante pentru implementarea eficientă a canalelor de raportare, asigurând astfel confidențialitatea și conformitatea proceselor de raportare de integritate în organizații. Platforma Whistlelink găzduiește canalul de raportare, furnizează formulare de raportare personalizate, permite comunicarea confidențială și bidirecțională între organizație și avertizor, filtrarea rapoartelor și clasificarea riscurilor, memento-uri și alerte — toate concepute pentru a sprijini implementarea sistemelor eficiente de denunțare în cadrul organizațiilor – elemente esențiale pentru susținerea integrității corporative.

În plus, reamintim parteneriatul de lungă durată, început în 2019, între Biriș Goran și PrivacyON, experți în legislația privind protecția datelor cu caracter personal. Această colaborare rămâne vitală în proiectele de conformare whistleblowing, componenta de protecție a datelor fiind esențială succesului acestor demersuri.

Astfel, Biriș Goran devine un one-stop-shop pentru clienții săi, oferind nu doar asistență în implementarea de la A la Z a proiectelor de whistleblowing, dar și suport post-implementare în investigațiile raportărilor. Această abordare integrată asigură clienților o soluție completă, eficientă și conformă cu cele mai recente cerințe legislative naționale care transpun Directiva UE 2019/1937.

Parteneriatul cu Whistlelink adaugă o dimensiune tehnică importantă serviciilor noastre juridice, permițându-ne să abordăm nevoile complexe de conformare ale clienților noștri cu o eficiență sporită. Bazându-ne pe sprijinul continuu al partenerilor noștri de la PrivacyON, suntem bine poziționați să oferim soluții integrate care să protejeze interesele și integritatea organizațiilor.” a declarat Anca Iulia Zegrean, Partener Biriș Goran.

Pentru informații suplimentare despre serviciile oferite și detaliile parteneriatului, vă invităm să ne contactați la office@birisgoran.ro

_________________________________________________________

Despre Biriș Goran

Biriș Goran Biriș Goran este o societate românească de avocatură de afaceri înființată în 2006 și care are o echipă de peste 45 de avocați și consultanți fiscali, inclusiv opt parteneri, cu un mix de experiență internațională și locală. Practicile și echipa Biriș Goran au fost incluse cu regularitate printre firmele de avocatură de top din România în ghidurile juridice Chambers Europe și European Legal 500.

Despre Whistlelink

Whistlelink este o companie fondată în Suedia cu birouri în Spania, Franța, Italia, Germania, Polonia, România și Cehia, companie care de peste 10 ani furnizează soluții tehnice de avertizare de integritate, oferind o platformă inovatoare care facilitează raportarea cu respectarea celor mai exigente cerințe de securitate.

Despre PrivacyON

PrivacyON este o societate de avocați specializată în protecția datelor personale, proprietate intelectuală și e-commerce. Echipa PrivacyON are experiență vastă în gestionarea programelor complete de conformitate GDPR, de la set-up și până la rezolvarea problemelor complexe de aplicare a legislației din domeniu. Parteneriatul cu Biriș Goran a consolidat o abordare interdisciplinară esențială oricărui proiect, prin aplicarea cerințelor legislației privind protecția datelor coroborate cu alte arii de drept, cum ar fi dreptul muncii, energie, imobiliar, AML, societar, concurență și fiscalitate. De asemenea, din 2021, partenerii PrivacyON au creat platforma de training și cursuri Privacy Learning, având ca obiectiv creșterea nivelului de conștientizare pe teme de conformare corporativă.