Financial Times: Tuca Zbarcea & Asociatii, trei recomandari la capitolul inovatie si locul 6 pe batranul continent

Tuca Zbarcea & Asociatii este singura firma de avocatura din Europa de Est prezenta in Financial Times Innovative Lawyers 2014, topul celor mai inovatoare 50 de astfel de entitati din lumea intreaga. Totodata, romanii au fost nominalizati si pentru premiul ”Cea mai inovatoare casa de avocatura din Europa Continentala”, ocupand locul 6 printre firmele de pe batranul continent.

Raportul Financial Times Innovative Lawyers 2014 a fost lansat miercuri, 8 octombrie, la Londra, in cadrul unei ceremonii fastuoase organizata la Muzeul de Istorie Naturala/Natural History Museum, la care au participat 400 de reprezentanti ai mediului juridic si de business din Europa.

Aflat la editia a 9-a, clasamentul celor mai inovatoare 50 firme de avocatura (Top 50) este dominat, si in acest an, de gigantii internationali Freshfields, Linklaters, Baker and McKenzie, Eversheds, Skadden Arps, Slaughter and May etc, alaturi de care avocati din Spania, Elvetia, Irlanda, Portugalia, Olanda, Austria si Romania s-au aliniat la startul cursei dedicate inovatiei. Din Europa de Est, singura firma de avocatura care a acces in Top 50 ramane Tuca Zbarcea & Asociatii.

Firma din tara noastra a punctat la capitolul inovatie in trei domenii de expertiza, si anume Financiar, Litigii si Drept societar/corporatist, consolidandu-si astfel reputatia internationala in aceste arii de practica. Cumuland 61 de puncte, romanii au intrat direct pe locul 28, la egalitate cu spaniolii de la Gómez-Acebo & Pombo, si devansand nume precum Shearman & Sterling, Hogan Lovells, Simmons & Simmons, Cuatrecasas etc.

De asemenea, Tuca Zbarcea & Asociatii a fost nominalizata la unul dintre cele trei mari premii ale serii, si anume ”Cea mai inovatoare firma din Europa Continentala”, asigurandu-si astfel locul 6 printre firmele de pe batranul continent, alaturi de A&L Goodbody, Garrigues, Uria Menendez, NautaDutilh, Vieira de Almeida e Associados, si la egalitate cu spaniolii de la Gómez-Acebo & Pombo. Castigatorul in aceasta categorie a fost tot o firma spaniola, si anume Garrigues.

Clasamentul Financial Times al celor mai inovatoare 50 firme de avocatura poate fi consultat aici – Top 50 Financial Times Innovative Lawyers 2014.

Potrivit reprezentantilor Financial Times, raportul Financial Times Innovative Lawyers reprezinta singura analiza la nivelul firmelor de avocatura din intreaga Europa asupra inovatiei in afaceri. Anul acesta, studiul a inclus 188 case de avocatura si furnizori de servicii juridice, inclusiv consilieri in-house din marile corporatii europene, sondajul presupunand colectarea de date si informatii pertinente de la 550 de clienti ai firmelor de avocatura, avocati si experti.

Muzeul de Istorie Naturala Londra 2

Raportul Financial Times Innovative Lawyers editia 2014 a fost lansat la Londra, in seara zilei de 8 octombrie, la la Muzeul de Istorie Naturala/Natural History Museum (foto credit: Financial Times). Gazdele serii au fost Michael Skapinker, Assistant Editor al Financial Times si Reena SenGupta, fondatoarea companiei de consultanta RSG Consulting, unul dintre partenerii Financial Times pentru acest proiect. Cu acelasi prilej, au fost decernate 15 premii in recunoasterea performantelor inregistrate la capitolul inovatie de catre elitele mediului juridic european, dintre care 3 premii au mers catre corporatii europene.