Filip & Company a obținut pentru Color Smart o hotărâre definitivă cu privire la eliminarea unei postări denigratoare din Social Media

Filip & Company a reprezentat cu succes Color Smart, unul dintre cei mai importanți  distribuitori de vopseluri premium de interior și exterior din România, în obținerea unei hotărâri definitive în procedura ordonanței președințiale vizând eliminarea unei postări publicate pe internet de un concurent conținând acuzații denigratoare la adresa clientului. 

Echipa de litigii formată din Alin Grapă (senior associate) și Mălina Palade (associate) au obținut soluția favorabilă și executorie de primă instanță într-un timp record, la aproximativ o lună de zile de la publicarea materialului denigrator pe internet. Soluția de primă instanță a rămas definitivă la scurt timp, ca urmare a hotărârii pronunțate de Curtea de Apel București. 

Postarea publicată pe internet ce a fost eliminată că urmare a hotărârilor instanțelor judecătorești conținea un text scris și un material video, prin care un fost distribuitor local și actual concurent al Color Smart transmitea publicului că acesta din urmă nu ar vinde produse autentice Benjamin Moore, respectiv că produsele și serviciile Color Smart ar fi inferioare celor comercializate de concurentul său. Soluția instanței conține inclusiv un ordin «dinamic» prin care se interzice concurentului să mai posteze, sub orice formă, materiale care să conțină idei similare cu cele transmise prin postarea eliminată.

„Salutăm receptivitatea și operativitatea instanțelor din București care au demonstrat o înțelegere și adaptare rapidă a soluțiilor pronunțate în astfel de proceduri urgente la viteza cu care digitalizarea influențează fiecare domeniu al afacerilor. Asemenea soluții transmit celor afectați de astfel de postări o garanție că există protecție efectivă din partea aparatului judiciar în situații urgente în care reputația și credibilitatea le sunt afectate printr-un comportament neloial al concurenților. În egală măsură, este transmis și un mesaj clar celor care urmăresc astfel de practici că există remedii, dar și sancțiuni eficiente și rapide”, a declarat Alin Grapă, senior associate la Filip & Company.

Mulțumesc echipei de litigii Filip & Co. pentru aportul adus în stabilirea unei strategii coerente, pentru atenția cu care au pregătit toate documentele prezentate instanței astfel încât soluția definitivă să fie pronunțată cu celeritate. Apreciez în mod special felul în care avocații noștri s-au implicat pentru identificarea și punerea în practică a celui mai bun plan de acțiune” , a declarat Cătălina Trupșor, managing partner Color Smart România. 

Procedura ordonanței președințiale este o procedură judiciară specială caracterizată prin celeritate, dar care este supusă și unor condiții restrictive de admisibilitate, fiind calea de urmat atunci când este necesară o hotărâre provizorie din partea instanței în cazuri urgente, pentru a preîntâmpina o pagubă iminentă sau pentru a evita pierderea sau prejudicierea unui drept prin întârziere. 

În calitate de reprezentanți ai drepturilor și intereselor clienților noștri, ne dorim și sperăm că și în jurisdicția noastră acest instrument va putea fi accesat tot mai operativ într-o diversitate de cazuri unde se întrunesc condițiile legale, cu consecința prevenirii sau limitării prejudiciilor rezultând din încălcarea drepturilor și protecțiilor legale, așa cum a fost și situația în acest caz.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com.