Filip & Company a asistat un sindicat de bănci în una dintre cele mai mari finanțări pentru investiții verzi din România

Casa de avocatură Filip & Company a asistat alături de Linklaters LLP sindicatul de bănci în finanțarea în valoare de 127 de milioane de euro acordată companiei Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare a deşeurilor din Europa Centrală.

În cadrul acestei finanțări UniCredit Bank și Raiffeisen Bank au acționat în calitate de Coordonatori, Bookrunners, Aranjori Principali Mandatati și Bănci Finanțatoare, iar Banca Comercială Română, ING Bank și OTP Bank România SA, în calitate de Aranjori Principali Mandatati și Bănci Finanțatoare. Coordonatorii de Sustenabilitate pentru această tranzacţie au fost ING Bank şi Raiffeisen Bank, în timp ce Banca Comercială Română a fost Agent de Facilitate și Agent de Garanţii.

Echipa Filip & Company a fost lead counsel în acest proces și a coordonat echipele de avocați din mai multe jurisdicții europene, inclusiv Slovacia și Lituania.

În ultimii ani atenția acordată finanțărilor durabile a crescut rapid în contextul importanței pe care investitorii o atribuie tranziției către o economie cu mai puține emisii de carbon, care exploatează resursele mai eficient și care este astfel mai durabilă, iar finanțările care țin cont de criteriile de sustenabilitate joacă un rol cheie în atingerea acestor obiective. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de băncile din sindicat în acordarea acestei finanțări, care va ajuta cu siguranță la consolidarea infrastructurii de reciclare a deșeurilor din regiune,” a declarat Alexandra Manciulea, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company a fost coordonată de Alexandra Manciulea și le-a inclus în roluri cheie pe Rebecca Marina (senior associate) și Camelia Ianțuc (senior associate), Andreea Dinu (associate), și Ioana Roman (partener), care a coordonat echipa de real estate implicată în dosar.

Filip & Company are unele dintre cele mai dinamice și experimentate practici de Banking și servicii financiare, fiind clasată în primul eșalon de către prestigioasa publicație Legal 500. Echipa include specialiști cu o experiență bogată și de succes în tranzacții complexe în domeniul piețelor financiare, dobândită atât în tranzacții interne cât și internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here