Filip & Company a asistat ROCA Industry în procesul de majorare a capitalului social cu o valoare de 71,7 milioane RON și de transfer al acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB

Comunicat de presă transmis

Casa de avocatură Filip & Company a acordat consultanță juridică ROCA Industry, primul holding de materiale de construcții din România, cu privire la procesul de majorare a capitalului său social cu o valoare totală de 71,7 milioane RON și, respectiv, cu privire la transferul acțiunilor sale de pe Piața AeRO Premium pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti.

ROCA Industry este un exemplu de succes și un vector important pentru dezvoltarea pieței de capital românești. Transferul ROCA Industry către piața principală reflectă dedicarea companiei către o dezvoltare constantă și o abordare proactivă. Această tranziție are un impact semnificativ, contribuind la maturizarea pieței de capital românești și la consolidarea poziției sale pe piața internațională. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de ei și le mulțumim pentru încrederea acordată în acest proiect important, precum și pentru colaborarea excelentă”, spune Olga Niță, partener în cadrul departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a furnizat consultanță juridică în această tranzacție este formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Olga Niță (partener) și Roxana Diaconu (senior associate).

În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacțiile de referință pe piața de capital din România, atât oferte de acțiuni, cât și obligațiuni, precum și în toate emisiunile de obligațiuni ale statului român pe piețele externe. Avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale Chambers and partners, Legal 500 și IFLR în practica de Piețe de capital atât la nivel de echipă cât și individual, iar Alexandru Bîrsan este clasat în „Hall of fame” în această arie de practică de către Legal 500.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com.