Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 3,3 miliarde de dolari

Filip & Company a acordat asistență Ministerului Finanțelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de obligațiuni în două tranșe care a atras de pe piețele internaționale 3,3 miliarde de dolari.

Prima tranșă, în valoare de 1,3 miliarde de dolari devine scadentă în 2031 și are o dobândă de 3%, în timp ce cea de-a doua tranșă, în valoare de 2 miliarde de dolari devine scadentă în 2051 și are o dobândă fixă de 4%.

„România a reușit, în succesiune rapidă, să acceseze piețe internaționale de capital pentru emisiuni noi în euro și, acum, în dolari, în condiții foarte bune pentru această perioadă turbulentă și incertă pentru întreaga economie mondială. Din acest punct de vedere, se poate spune că emisiunea de obligațiuni confirmă încrederea de care se bucură economia României pe piețele externe, interesul investitorilor fiind ridicat. Ne bucurăm că am putut și noi ajuta, a declarat Monica Stătescu, counsel Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanțelor Publice în acest proiect a fost compusă în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (counsel) şi Andreea Bănică (associate).

Filip & Company are una dintre cele mai dinamice practici de Finanţări şi Pieţe de Capital din România. Echipa de avocați include specialişti cu un palmares bogat dobândit în cadrul unor tranzacţii complexe desfăşurate atât pe plan intern, cât şi internaţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here