Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de euroobligațiuni în valoare de 2,5 miliarde de euro

Filip & Company a acordat asistență Ministerului Finanțelor Publice, alături de casa de avocatură Linklaters, într-o emisiune de euroobligațiuni în două tranșe care a atras de pe piețele internaționale 2,5 miliarde de euro.

Prima tranșă în valoare de 1,5 miliarde de euro are o maturitate de 20 ani și un cupon de 2,65% pe an, în timp ce cea de-a doua tranșă, în valoare de 1 miliard de euro are o maturitate de 9 ani și un cupon de 1,46% pe an.

„Un obiectiv fundamental atât al sectorului privat cât și al entităților suverane în contextul pandemiei este asigurarea de rezerve de lichiditate pentru a face față provocărilor acestei perioade și a putea lua măsuri de relansare și redresare. România se află în categoria economiilor emergente mature, a căror datorie este finanţată pe piaţa liberă pe maturităţi lungi, semn al creşterii încrederii investitorilor în fundamentele şi perspectivele economiei româneşti. Această tranzacție ajută la consolidarea poziției României, inclusiv pentru anul 2021 și ne bucurăm că am putut și noi ajuta”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Ministerul Finanțelor Publice în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener), Monica Stătescu (counsel) şi Andreea Bănică (associate).

Filip & Company are una dintre cele mai dinamice practici de Finanţări şi Pieţe de Capital din România. Echipa de avocați include specialişti cu un palmares bogat dobândit în cadrul unor tranzacţii complexe desfăşurate atât pe plan intern, cât şi internaţional.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here