Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui împrumut în valoare 100 de milioane de euro

Comunicat de presă


Echipa Filip & Company a asistat RCS & RDS și subsidiara DIGI Spain Telecom S.L.U  cu privire la contractarea unui împrumut la termen, cu o valoare de 100 milioane de euro, pe o durată de patru ani. Suma aferentă noii facilități de împrumut va fi folosită pentru finanțarea cheltuielilor de capital ocazionate de dezvoltarea rețelei de fibră optică în Spania.

Acest împrumut este o suplimentare a contractului de facilitate încheiat în iulie 2021, inițial în valoare de 132 de milioane de euro și majorat în 2022 la 260 de milioane de euro. Prin acest nou împrumut valoarea totală ajunge de 360 de milioane de euro. ING Bank N.V. si Banco Santander au acționat în calitate de aranjori principali mandatați.

“Angajamentul Digi față de investițiile în tehnologie de ultimă generație, proiectele de extindere și modernizare a rețelelor, precum și dezvoltarea subsidiarelor din afara țării arată dedicarea lor pentru a rămâne în fruntea inovației. Suntem bucuroși că am avut din nou ocazia să lucrăm în echipă și le mulțumim pentru încredere”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener și coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat RCS & RDS în acest proiect a fost formată din Alexandru Bîrsan (partener), Rebecca Marina (senior associate), Camelia Ianțuc (senior associate) și Andrei Bănescu (associate).

Filip & Company are unele dintre cele mai dinamice și experimentate practici de Banking și servicii financiare, fiind clasată în primul eșalon de către prestigioasa publicație Legal 500. Echipa include specialiști cu o experiență bogată și de succes în tranzacții complexe în domeniul piețelor financiare, dobândită atât în tranzacții interne cât și internaționale.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com.


Sursa: Filip & Company