Filip & Company a asistat Fondul Proprietatea în vânzarea întregii sale participații în Engie România

Alexandru Bîrsan (partener)
Alexandru Bîrsan (partener)

Firma de avocatură Filip & Company a asistat Fondul Proprietatea S.A., în procesul de vânzare a participației sale minoritare deținute în Engie Romania S.A. Valoarea totală a tranzacției a fost de peste 86 de milioane de euro. Finalizarea vânzării este supusă aprobării acționarilor Fondul Proprietatea S.A..

Această tranzacție este o nouă reușită notabilă între tranzacțiile Fondului Proprietatea de valorificare si lichidizare a portofoliului său. În același timp, Engie are oportunitatea de a își consolida deținerea din România, deci este un veritabil win-win pentru toți cei implicați. Ne bucurăm că am putut lucra din nou cu echipa de la Fondul Proprietatea într-un nou proiect de anvergură și le mulțumim pentru încrederea acordată și pentru colaborarea excelentă”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener și coordonator al departamentului de Fuziuni și Achiziții al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a furnizat consultanță juridică în această tranzacție este formată din Alexandru Bîrsan (partener), Cristina Filip (partener), Andreea Bănică (senior associate), Lavinia Cazacu (associate) și Raluca Rusu (associate).

Avocații Filip & Company au avut roluri importante în multe dintre tranzacţiile semnificative de fuziuni & achiziţii din România. Fie că este vorba despre privatizări, tranzacţii de private equity, venture capital sau growth capital sau alte fuziuni şi achiziţii complexe, de foarte multe ori, cel puţin una dintre părţi a primit consultanţă juridică din partea Filip & Company. Totodată, avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale – Chambers and Partners și Legal 500 în practica de Fuziuni și achiziții atât la nivel de echipă cât și individual.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com.

Comunicat de presă transmis