Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții

Comunicat de presă transmis

Filip & Company a acordat asistență Băncii Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții. În urma implementării acestei inițiative, prima tranzacție de recuperare a capitalului (capital relief) încheiată între Banca Transilvania și entitățile din Grupul Băncii Europene de Investiții, Banca Transilvania va crește accesul la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii, precum și pentru cele cu capitalizare medie care îndeplinesc anumite criterii de eligibilitate, datorită eliberării capitalului alocat unui portofoliu de active cu un sold total de peste 2 miliarde lei.

Această securizare sintetică realizată de către Banca Transilvania este un pas important în dezvoltarea liderului pieței bancare românești și crește accesul la finanțare mai ales pentru companiile medii și mici. Această mișcare este semnificativă nu doar pentru Banca Transilvania, ci și pentru întreaga economie locală, deoarece crește accesibilitatea la finanțare pentru întreprinderi care adesea întâmpină dificultăți în obținerea de capital pentru a-și susține creșterea și inovarea. Ne bucurăm că am avut din nou ocazia să fim alături de Banca Transilvania și le mulțumim pentru încrederea acordată în acest proiect important, precum și pentru colaborarea excelentă”, spune Alexandru Bîrsan, partener și coordonatorul departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Banca Transilvania în acest proiect a fost formată în principal din Alexandru Bîrsan (partener) și Camelia Ianțuc (senior associate).

Filip & Company are unele dintre cele mai dinamice și experimentate practici de Banking și servicii financiare, fiind clasată în primul eșalon de către prestigioasa publicație Legal 500. Echipa include specialiști cu o experiență bogată și de succes în tranzacții complexe în domeniul piețelor financiare, dobândită atât în tranzacții interne cât și internaționale.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com.