Filip & Company a asistat Banca Transilvania în emisiunea de obligațiuni în valoare de 200 de milioane de euro

Comunicat de presă: București,  18 iulie 2023

Filip & Company a acordat asistență Băncii Transilvania cu privire la a doua emisiune de obligațiuni din cadrul programului lansat în aprilie, prin care a atras de pe piețele internaționale 200 de milioane de euro. Investiția va fi dedicată exclusiv finanțării operațiunilor de creditare ale Băncii Transilvania, cu un procent de 90% alocat finanțării creditelor ipotecare verzi.

A doua emisiune în baza programului constă în obligațiuni subordonate de 200 de milioane de euro cu o maturitate de 10 ani, admise la tranzacționare la BVB. Emisiunea a fost coordonată de BT Capital Partners în calitate de manager.

Sectorul financiar poate juca un rol important în combaterea schimbărilor climatice și această emisiune este un pas important pentru crearea unui viitor mai bun pentru generațiile viitoare. Ne bucurăm că am avut din nou ocazia să fim alături de Banca Transilvania și le mulțumim pentru încrederea acordată în acest proiect important, precum și pentru colaborarea excelentă”, spune Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat Banca Transilvania în acest proiect a fost formată în principal din Alina Stancu Bîrsan (partener), Alexandru Bîrsan (partener), Olga Niță (partener) și Anca Bădescu (associate).

În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacțiile de referință pe piața de capital din România, atât oferte de acțiuni, cât și obligațiuni, precum și în toate emisiunile de obligațiuni ale statului român pe piețele externe. Avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale Chambers and partners, Legal 500 și IFLR în practica de Piețe de capital atât la nivel de echipă cât și individual, iar Alexandru Bîrsan este clasat în „Hall of fame” în această arie de practică de către Legal 500.


Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com.