Filip & Company a asistat Amber Studio la obținerea unei finanțări în valoare de 20 de milioane de dolari

Casa de avocatură Filip & Company a asistat Amber Studio SA, un dezvoltator independent de jocuri video la nivel global, la obținerea unei finanțări în valoare de 20 de milioane de dolari acordată de către un fond de investiții consiliat de Emona Capital LLP.

Evaluarea post-investiție a companiei românești este de 190 de milioane de dolari, una dintre cele mari evaluări obținute vreodată de o companie românească la o finanțare de seria A, iar o parte importantă din fonduri va fi folosită pentru dezvoltarea Amber prin noi fuziuni și achiziții.

“Evaluarea obținută de Amber este una extraordinară pentru o companie românească aflată la Seria A, dar este doar o reflectare corectă a valorii unui business construit, într-un domeniu extrem de competitiv la nivel mondial, de una dintre echipele cele mai frumoase pe care le-am întâlnit. Noi chiar ne-am distrat făcând această tranzacție și abia asteptăm să vedem ce minunății vor mai face cu acești bani. Le mulțumim clienților de la Amber pentru încredere și excelenta cooperare și le dorim celor de la Emona o investiție de un mare succes”, a declarat Alexandru Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company a fost coordonată de Alexandru Bîrsan și i-a inclus în roluri cheie pe Olga Niță (partener), Andreea Bănică (senior associate) și Andrei Anghel (associate). 

Echipa Filip & Company a asistat Amber Studio în aspecte ce țin de drept românesc, cu privire la pregătirea, negocierea și semnarea contractului de subscriere a acordului acționarilor și a contractelor de vânzare prin care o parte dintre acționarii Amber au vândut acțiuni către fondul de investiții consiliat de Emona Capital LLP.

Avocații Filip & Company au avut roluri importante în multe dintre tranzacţiile semnificative de fuziuni & achiziţii din România. Fie că este vorba despre privatizări, tranzacţii de private equity, venture capital sau growth capital sau alte fuziuni şi achiziţii complexe, de foarte multe ori, cel puţin una dintre părţi a primit consultanţă juridică din partea Filip & Company. Totodată, avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale – Chambers and Partners și Legal 500 în practica de Fuziuni și achiziții atât la nivel de echipă cât și individual.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here