Filip & Company a asistat Alpha Bank România în finalizarea achiziției operațiunilor de retail ale Orange Money România

Comunicat de presă transmis

Casa de avocatură Filip & Company a asistat Alpha Bank, una dintre principalele bănci din România, în legătură cu finalizarea procesului de achiziție a activităților de retail incluzând aplicația de plăți digitale, produsele de card de credit și monedă electronică, portofoliul de clienți și angajații Orange Money România, furnizorul de servicii financiare digitale al operatorului Orange România. Documentele cu privire la achiziție au fost semnate în august 2023, între timp fiind obținute aprobările autorităților de reglementare.

Această achiziție reflectă angajamentul Alpha Bank de a dezvolta ecosistemul soluțiilor digitale oferit clienților săi. Suntem încântați că am putut să fim alături de Alpha Bank sprijinind efortul său de a crea o experiență digitală superioară. Îi suntem foarte recunoscători clientului nostru pentru încrederea acordată și pentru colaborarea excelentă”, a declarat Alina Stancu Bîrsan, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company implicată în această tranzacție a fost coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și i-a inclus pe Monica Stătescu (partener), Rebecca Marina (senior associate), Camelia Ianțuc (senior associate), Marius Gheldiu (associate) și Raluca Biță (associate). Aspectele privind dreptul muncii au fost acoperite de Cristina Tudoran (partener) și Bianca Chera (senior associate), în timp ce cele de dreptul concurenței și investiții străine de echipa formată din Cătălin Suliman (partener) și Roxana Roșca (associate).

Orange Money a fost asistat în această tranzacție de către casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR).

Avocații Filip & Company au avut roluri importante în multe dintre tranzacţiile semnificative de fuziuni & achiziţii din România. Fie că este vorba despre privatizări, tranzacţii de private equity, venture capital sau growth capital sau alte fuziuni şi achiziţii complexe, de foarte multe ori, cel puţin una dintre părţi a primit consultanţă juridică din partea Filip & Company. Totodată, avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale – Chambers and Partners și Legal 500 în practica de Fuziuni și achiziții atât la nivel de echipă cât și individual.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com.