Filip & Company a asistat acţionarii semnificativi ai One United Properties în vânzarea a 234 de milioane de acţiuni

Alexandru Bîrsan, partener și coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company
Alexandru Bîrsan, partener și coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company

Comunicat de presă transmis

Casa de avocatură Filip & Company a acordat consultanță juridică acționarilor semnificativi ai One United Properties, respectiv cofondatorilor Andrei Diaconescu (prin OA Liviu Holding Invest) și Victor Căpitanu (prin Vinci VER Holding), Președintelui Consiliului de Administrație, Claudio Cisullo (prin CC Trust Group AG) și Membrului Consiliului de Administrație Marius Diaconu (prin Altius S.A.), în vânzarea a 234.205.285 acțiuni ale companiei către investitori instituționali locali și internaționali.

Tranzacția a fost realizată cu scopul de a crea lichiditate și de a consolida baza de acționari, permițând noilor investitori instituționali să achiziționeze pachete de acțiuni în companie.

„Această tranzacție este încă o dovadă a curajului și a inovației acționarilor One United și îi plasează într-o poziție de invidiat pentru a fi în continuare un jucător extrem de activ în piața de real estate. Interesul crescut al investitorilor instituționali reflectă credibilitatea de care se bucură One United în acest moment și este o continuare firească a unei povești de creștere excepționale. Ne bucurăm că am avut din nou ocazia să fim alături de ei și le mulțumim pentru încrederea acordată în acest proiect important, precum și pentru colaborarea excelentă”, spune Alexandru Bîrsan, partener și coordonator al departamentului de Fuziuni, achiziții și piețe de capital al Filip & Company.

Echipa Filip & Company care a asistat One United în acest proiect a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan și le-a implicat pe Olga Niță (partener) și Anca Bădescu (associate).

În ultimii ani, Filip & Company s-a implicat cu succes în multe dintre tranzacțiile de referință pe piața de capital din România, atât oferte de acțiuni, cât și obligațiuni, precum și în toate emisiunile de obligațiuni ale statului român pe piețele externe. Avocații Filip & Company sunt clasați pe primul loc în cele mai prestigioase directoare internaționale Chambers and partners, Legal 500 și IFLR în practica de Piețe de capital atât la nivel de echipă cât și individual, iar Alexandru Bîrsan este clasat în „Hall of fame” în această arie de practică de către Legal 500.

Filip & Company

Filip & Company este una din societăţile de avocatură de top din România care furnizează asistenţă de cea mai înaltă calitate în practic toate ramurile de drept relevante pentru afaceri care operează în România sau care vizează România. Specializaţi în proiecte complexe care implică o abordare inovativă, avocaţii Filip & Company au experienţă elocventă în mai multe domenii, cum ar fi infrastructură şi concesiuni, fuziuni şi achiziţii, energie, drept societar, imobiliar, concurenţă, finanţări şi piaţă de capital dar şi dreptul muncii, protectia datelor cu caracter personal, protectia consumatorilor sau a mediului. De asemenea, firma de avocatură asigură asistență și reprezentare în litigii și arbitraje cu implicații semnificative pentru afacerile clienților. Mai multe detalii despre domeniile de expertiză şi echipa Filip & Company găsiți pe www.filipandcompany.com.