FIFA face schimbare la pauza: KPMG inlocuit

KPMG este una dintre cele mai mari companii de consultanta si audit financiar din lume. Aceasta a renuntat la rolul de auditor al FIFA, organizatia care guverneaza lumea fotbalului acuzata de coruptie.

Dupa anuntul KPMG de a renunta la rolul sau de auditor, FIFA declarat intr-un comunicat de presa ca „saluta” oportunitatea de a lucra cu o alta companie de audit. Un colaborator final va fi ales la o intalnire din luna mai, iar pana atunci organizatia va apela temporar la serviciile unei alte companii.

FIFA este implicata intr-un scandal in care autoritarile elvetiene si americane investigheaza acuzatii de coruptie in care sunt implicati fosti oficiali ai sau si alti executivi din lumea sportului, dar verifica si modul in care Qatar si Rusia au castigat dreptul de a organiza campionatele mondiale de fotbal din 2018 si 2022.

La inceputul acestei luni, FIFA a anuntat ca trei dintre fostii oficiali de top si-au acordat in ultimii cinci ani bonusuri si majorari de salarii de peste 79 de franci elvetieni. Unul dintre numele importante implicate in acest scandal este chiar cel al fostului presedinte Joseph Blatter.