Facultatea de Drept a UB a castigat pentru a treia oara consecutiv Hexagonul Facultatilor de Drept

Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti a castigat anul acesta, pentru a treia oara consecutiv, Hexagonul Facultatilor de Drept, eveniment organizat in perioada 22-25 aprilie 2015 de catre Facultatea de Drept a Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca.

Hexagonul Facultatilor de Drept este o manifestare studenteasca traditionala la care participa facultatile de drept din cadrul urmatoarelor universitati: Universitatea din Bucuresti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea din Craiova.

Pentru a doua oara in istoria acestui concurs, la probele stiintifice au participat, in afara clasamentului oficial al competitiei, echipe ale Facultatii de Drept a Universitatii de Stat din Republica Moldova.

Echipa Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti a castigat concursul si in acest an, clasamentul general pe facultati prezentandu-se astfel:

LOCUL I – Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti;
LOCUL II – Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara;
LOCUL III – Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii din Craiova;
LOCUL IV – Facultatea de Drept a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca;
LOCUL V – Facultatea de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi;
LOCUL VI – Facultatea de Drept „Simion Barnutiu” a Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu.

Cupa Fair-play a fost acordata Facultatii de Drept a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.

Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti a castigat doua dintre probele stiintifice, dupa cum urmeaza:

– la proba de Drept constitutional, studentii Cosmin-Constantin Pintilie si Alexandru Dragne au ocupat locul I;
– la proba de Drept civil, studentele Nicoleta Cherciu si Adina Butariu au ocupat locul I;
– la proba de Drept penal, studentele Luminita Mares si Daria Geambasu au ocupat locul V;

De asemenea, studentii Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti s-au clasat pe podium la toate probele sportive:

– locul I la sah, prin studentul Florentin-Gabriel Nanu;
– locul II pentru echipa de fotbal compusa din Alexandru Andrei, Alexandru Balbarau, Teodor Streinu, Victor Gilceava, Paul Radulescu, Andrei Pupaza, Bogdan Licsandru, Vlad Nistorescu si Daniel Gutnic;
– locul III pentru echipa de baschet fete compusa din Ana Stoenescu, Andrada Chodan, Viviana Corneteanu, Gabriela Geica-Dobrescu si Ingrid Miclaus;
– locul III la tenis de masa, prin studentul Laurentiu Iagar.

Pentru efortul depus si pentru rezultatul obtinut, toti studentii clasati pe primele doua locuri la probele la care au participat vor fi premiati cu sume din fondul „Mostenirea Profesorului Constantin Stoicescu”.

Un rol esential in pregatirea studentilor l-au avut urmatoarele cadre didactice ale facultatii:

– lector univ. dr. Ramona Popescu si dr. Fabian Niculae, de la Departamentul de Drept public;
– lector. univ. dr. George Ilie, asist. univ. dr. Laura Toma, lector univ. dr. Cristina Zamsa si drd. Vladimir Diaconita, de la Departamentul de Drept privat;
– conf. univ. dr. Cristian Mitrache, asist. univ. dr. Andra-Roxana Trandafir si masterand Ionut Visinescu, de la Departamentul de Drept penal;
– conf. univ. dr. Remus Dumitrescu, conf. univ. dr. Robert Sakizlian, asist. univ. drd. Monica Gulap, asist. univ. drd. Bogdan Gozu si asist. univ. drd. Catalin Serban, de la Departamentul de educatie fizica si sport al Universitatii din Bucuresti.