Facebook va monitoriza activitatea utilizatorilor și va suspenda anumite conturi

Facebook ia masuri împotriva informațiilor false distribuite de utilizatori, monitorizând comportamentele online suspecte și suspendând, dacă se consideră necesar, anumite conturi, informează Agerpres.

Prin această acțiune, Facebook urmărește să controleze conturile și informațiile false care circulă prin intermediul canalului de comunicare.  O reprezentantă Facebook a declarat că atunci când oamenii nu se ascund în spatele unui cont anonim devin mult mai responsabili față de ceea ce postează.

„Am constatat că, atunci când oamenii se prezintă pe Facebook așa cum sunt în viața reală, ei acționează în mod responsabil. Conturile false nu aplică acest model și sunt strâns legate de crearea și distribuirea de spam-uri”, a susținut pe un blog Shabnam Shaik, membră a echipei de protecție și sprijin din cadrul Facebook.

Rețeaua de socializare a decis ca orice cont suspect să fie suspendat, urmând ca cel care îl deține să fie supus unor controale de identitate.

Printre noile caracteristici anunțate de Facebook, se mai numără semnalarea mai ușoară a mesajelor suspecte și căutarea mai simplă a subiectelor. Aceste măsuri ar trebui să reducă spam-ul, dezinformarea și orice conținut înșelător transmis prin intermediul conturilor false.