Facebook cumpara Face.com, companie specializata in recunoastere faciala

Facebook a anuntat ca a achizitionat compania specializata de recunoastere faciala Face.com, scrie Reuters. Suma pentru care a avut loc tranzactia nu a fost data publicitatii, dar anunturile recente plaseaza ciferele undeva intre 80 si 100 de milioane de dolari. Achizitia este asteptata sa se finalizeze in urmatoarele saptamani. 

„Utilizatorii de Facebook au placerea de a impartasi fotografii si amintiri cu prietenii lor, iar tehnologia dezvoltata de Face.com a ajutat la furnizarea unei experiente foto mai bune”, a declarat un purtator de cuvant al Facebook, citat de Reuters. „Aceasta tranzactie nu face altceva decat sa aduca o echipa de prima mana si un distribuitor de tehnologie in companie.”

Fondata in 2007, Face.com produce tehnici de identificare a persoanelor in fotografii sau care pot chiar aproxima varsta unui individ. Compania produce aplicatii care pot fi folosite cu usurinta pe telefonul mobil, cum ar fi o aplicatie iOS pentru camera foto numita KLIK ce foloseste tehnologia de recunoastere digitala pentru a ajuta utilizatorii sa isi marcheze automat prietenii de pe Facebook in fotografii. KLIK are in prezent in jur de 40.000 de utilizatori activi pe luna, potrivit AppData.