Facebook contraataca Yahoo in razboiul patentelor

Actiunea vine la doar o luna dupa ce Yahoo a depus, la randul sau, o plangere impotriva Facebook pentru motive similare.

“Desi am depunem la randul nostru o plangere impotriva incalcarii unor patente, am facut acest lucru ca raspuns la decizia lipsita de viziune a Yahoo de a-si ataca unul dintre parteneri si de a acorda prioritate litigiilor in pofida inovatiei”, spune Ted Ullyot, reprezentant al Facebook.

David McCombs, avocat specializat in proprietate intelectuala la firma Haynes & Boone LLP spune ca procesul intentat de Facebook semnifica faptul ca reteaua sociala a “aruncat manusa” si este pregatita sa lupte cu Yahoo.

Yahoo, unul dintre cele mai populare portaluri online din Statele Unite, se confrunta in ultima vreme cu numeroase probleme, nereusind sa tina pasul cu alte companii de succes precum Google si Facebook pe aceasta piata.

Daca tranzactiile efectuate pe piata secundara evalueaza Facebook la peste 100 miliarde de dolari, capitalizarea Yahoo este, in prezent, de mai putin de 20 miliarde de dolari.